Sunčane naočale s dioptrijom

sunčane naočale s dioptrijom, dioptrijske sunčane naočale

Jesi li sunčane naočale s dioptrijom dobra ideja? Ponekad se možete zateći u situaciji da vozite i sunce vam blješti ravno u oči, a svoje sunčane naočale ne možete staviti, jer trebate naočale za vid kako biste mogli vidjeti. U takvim slučajevima, dioptrijske sunčane naočale su pravi izbor za vas.

Sunčane naočale s dioptrijom, također mogu biti ponekad praktičniji izbor za aktivnosti izvan kuće i za nosioce kontaktnih leća. Na primjer; možda ne želite nositi kontaktne leće na plaži, jer vam utjecaj sunca, vjetra i vode često uzrokuje iritaciju očiju.

Također, nije dobra ideja imati kontaktne leće dok plivate, jer postoji mogućnost nastanka potencijalno opasne infekcije oka, koju uzrokuju mikroorganizmi u vodi. Ali dioptrijske sunčane naočale možete nositi bezbrižno uvijek i ne morate brinuti o kontaktnim lećama.

Koje još prednosti imaju dioptrijske sunčane naočale?

Ukoliko trebate korekciju vida, imate nekoliko opcija kada govorimo o sunčanim naočalama. U sunčane naočale je moguće ugraditi skoro sve tipove dioptrijskih leća, uključujući bifokalne i progresivne leće. Sunčane naočale s takvim dioptrijskim lećama će vam dobro poslužiti ukoliko ste prezbiopi i trebate korekciju vida za čitanje knjige ili časopisa dok sjedite npr. negdje na otvorenom.

Dioptrijske leće se mogu ugraditi u većinu sunčanih naočala

Gotovo sve sunčane naočale poznatih dizajnera imaju mogućnost ugradnje dioptrijskih leća. Jedino ograničenje postoji kod nekih sunčanih naočala koje imaju preveliku zakrivljenost, koja prati fizionomiju lica. Dioptrijske sunčane naočale s velikom zakrivljenosti ponekad mogu izobličiti vidno polje. Ipak, više proizvođača nudi dioptrijske leće velike zakrivljenosti koje pružaju izvrsnu sliku. Obično su dostupne s ograničenom dioptrijskom jakosti, stoga se posavjetujte s vašim optičarom.

Neograničen izbor dioptrijskih leća

Dioptrijske leće za sunčane naočale su dostupne u svim materijalima, uključujući one s visokim indeksom loma, leće od polikarbonata, obične plastične i staklene. Iako staklene leće teoretski pružaju najbolju optičku kvalitetu, više nisu najpopularniji izbor za sunčane naočale. Razlog tome je što su puno teže od leća napravljenih od drugih materijala, te se mogu lako slomiti. Ipak, ako ih zatražite, još su uvijek dostupne.

UV zaštita i zaštita od bljeska

Kao i kod sunčanih naočala bez dioptrije, vaša glavna briga kod kupovanja dioptrijskih sunčanih naočala je da leće blokiraju 100 posto štetnih sunčevih UV zraka. UV zaštita nije povezana s bojom i gustoćom nijanse leća sunčanih naočala, pa možete izabrati bilo koju boju i stupanj zatamnjenja leća, sve dok vaš optičar može potvrditi da te leće osiguravaju 100 postotnu UV zaštitu. Dostupne su i polarizirane dioptrijske sunčane naočale, za zaštitu od bljeska uzrokovanog odbijanjem svjetlosti od reflektirajućih površina (kao što su voda, snijeg, pijesak, i asfalt).

Ako vam je ovaj tekst bio koristan podjelite:
Operacija mrene pregled popust
 Komentiraj
 1. MILICA LJUBOJEVIC napisao:

  IMAM SUNČANE SA DIOPTRIJOM,BAS SU POMOGLE DOSTA KAD IDEM NA LJETOVANJE ,NEMORAM TROSITI DNEVNE KONTAKTNE LECE UZALUD KAD I SA SUNCANIM VIDIM

 2. Lea Micka napisao:

  ja sam svoje napokon dočekala!! al su skuuupee.. Ali nosim ih zadnja dva dana i presavršeno. Isplate se svake kune!

 3. marija napisao:

  Zanima me da li suncane naocare sa dioptrijom kada kupuje te da li je cena vece ako je dioptrija vece i da li se posebno naplacuje bojenje stakala?

 4. marija bilic napisao:

  Najprije sam ja izradila takve naocale.Bila sam prezadovoljna,,poslije toga i moja mama i tata,.sad ih cijela obitelj ima:))

 5. Lorena napisao:

  A koliko to dođe? neka cca cijena…

  • . napisao:

   Raspon cijena zaista varira. Najbolje da potražite informacije o točnim cijenama u vašoj optici.

   Lijep pozdrav,
   Uredništvo

 6. Lella34 napisao:

  Ja sam sve skupa platila oko 1500kn. Dobro je otici prije izrade naocala na pregled,da se slucajno ne promjeni dioptrija u meduvremenenu i da naocale dulje traju, ja ih nosim skoro 3 godine vecPošalji komentarComplete otopina za kontaktne lece

Adresar

Pronađi očnu ordinaciju!
Pronađi očnu optiku!

Želite očuvati
vaš vid?

Prijavite se na naš newsletter i prvi saznajte novosti o zdravlju očiju i vida!

anatomija oka, dijelovi oka
testovi za vid, testiranje vida, provjera vida
pojmovnik optika, optometrija, oftalmologija, astigmatizam, naočale, kontaktne leće, očni tlak
Complete otopina za kontaktne lece
Dea Lens Project Nidek

Želite očuvati
vaš vid?

Prijavite se na naš newsletter i prvi saznajte novosti o zdravlju očiju i vida!

Želite očuvati
vaš vid?

Prijavite se na naš newsletter i prvi saznajte novosti o zdravlju očiju i vida!