Možete li mi očitati nalaz vidnog polja?

Poštovani, imam 24 godine i žensko sam. Zbog povećanog broja mušica i mrežica u vidnom polju te glavobolja, poslana sam na perimetriju. Naravno, mjesec dana prije pregleda vidnog polja imala sam i oftalmološki pregled na raširene zjenice, koji je utvrdio prisustvo opaciteta u staklovini lijevog oka, na kojem mi se i javlja velik broj mušica. Ostalo je bilo ok. Dioptrija mi je +0,50 na oba oka te nosim naočale samo prilikom čitanja. Upravo sam došla s perimetrije, a budući da je liječnik bio odsutan, molim Vas za očitanje nalaza. Zabrinulo me što prilikom pregleda na desnom oku nisam dobro vidjela bljeskove kao na lijevom, a zapravo na lijevom mi se i javljaju mrežice i mušice. Jednostavno se nisam mogla skoncentrirati kod pregleda desnog oka. Inače dobro vidim, nisam primijetila nekakve ispade u vidnom polju, osim tih mušica i bljeskove kad sam jako umorna. Nadam se da nije tako strašan nalaz kao što mi je natuknula medicinska sestra kad mi ga je printala. Slike nalaza se nalaze u nastavku, nadam se da ćete ih uspjeti očitati:

Vidno polje nalaz

nalaz vidno polje

Odgovara Doc. dr. Dean Šarić, spec. oftalmolog

nalaz vidnog polja, vidno polje nalaz

Dean Šarić

Poštovana,

nalaz nije loš, no takva vrsta pregleda vezana je za moguće greške upravo zbog moguće slabije suradnje pacijenta. Vaš će liječnik procijeniti da li su potrebne dodatne (objektivnije) pretrage (OCT, VEP ili slično).

Srdačan pozdrav.


Doc. dr. Dean Šarić, spec. oftalmolog
Kabinet za kontaktne leće Klinike za očne bolesti KB “Sveti Duh”, Zagreb.

Ako vam je ovaj tekst bio koristan podjelite:
Operacija mrene pregled popust
 Komentiraj
 1. ŽELJKO napisao:

  Poštovanje. Več nekoliko godina hodam oftalmatologu s problemom pečenja u očima i crvenilo oka.Oči kapljem umjetnim suzama ali sve je uzalud.Zadnje vrijeme primječujem da mi se vid jako promjenio u smislu udaljenosti npr.stepenica , gledam pečinu i nevidim nijanse ,rubove udubine itd.Liječnik mi je propisao dvoje naočale za čitanje i za daljinu.Za daljinu kao da ih i nemam jer isto vidim,a za čitanje bolje vidim na one koje sam kupio u DM za 60 kn. Moram reči i to da imam oroblema i sa ravnotežom i da su mi se te pojave pojavile u dva mjeseca ,osim crvenila oka.Imam 62 godine.

  • Poštovani,

   crvenilo oka je simptom različitih bolesti oka i ovakvim dopisivanjem to ne možemo riješiti, pitanje dioptrije je nešto drugo, može imati samo djelomično veze sa crvenilom. Svakako trebate oftalmologa koji će se posvetiti rješavanju problema crvenog oka, a kada se to riješi dioptriju neće biti teško korigirati. Zatražite drugo mišljenje.

   Pozdrav,
   dr. ŠarićPošalji komentarComplete otopina za kontaktne lece

Adresar

Pronađi očnu ordinaciju!
Pronađi očnu optiku!

Želite očuvati
vaš vid?

Prijavite se na naš newsletter i prvi saznajte novosti o zdravlju očiju i vida!

anatomija oka, dijelovi oka
testovi za vid, testiranje vida, provjera vida
pojmovnik optika, optometrija, oftalmologija, astigmatizam, naočale, kontaktne leće, očni tlak
Complete otopina za kontaktne lece
Dea Lens Project Nidek

Želite očuvati
vaš vid?

Prijavite se na naš newsletter i prvi saznajte novosti o zdravlju očiju i vida!

Želite očuvati
vaš vid?

Prijavite se na naš newsletter i prvi saznajte novosti o zdravlju očiju i vida!