Vidim točkice u oku u obliku paukove mreže?

Poštovani, molim Vas da mi pokušate odgovoriti u čemu je problem i dali da ponovo tražim stručno mišljenje. Rođena sam 1979. godine i moja glavna dijagnoza je astigmatizam na lijevom oku i dioptrija -4,00, a na desnom je -2,00. Prije mjesec dana sam primijetila mrlju na desnom oku. Liječnik mi je dijagnosticirao Opacitates corporis vitrei aliae, ali meni su se jučer pojavile i na drugom oku tri točkice u obliku paukove mreže. Molim Vas odgovor.

Odgovara Doc. dr. Dean Šarić, spec. oftalmolog

točkice u oku, paukova mreža u oku
Dean Šarić
Poštovana,

riječ je najvjerojatnije, kako i Vaš doktor kaže o opacitetima u staklovini, no kod svakog pogoršanja tih simptoma potrebno bi bilo otići na retinološki pregled da se isključe neki ozbiljniji poremećaji.

Srdačan pozdrav.


Doc. dr. Dean Šarić, spec. oftalmolog

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Blink umjetne suze
0 Shares
Oglas

dr. Dean Šarić, spec. oftalmolog

Doc. dr. sc. Dean Šarić, dr. med. je subspecijalist mikro i laserske kirurgije (refrakcijska kirurgija, katarakta, transplantacijska kirurgija). Nakon završenog Medicinskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu, završava specijalizaciju iz oftalmologije na Klinici za očne bolesti KB „Sestre milosrdnice“. Magisterij i doktorat znanosti stječe na Medicinskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu. Docent na Medicinskom fakultetu Sveučilišta u Mostaru. Pozvani je predavač Američke oftalmološke akademije i koordinator za Europu. Više od dvadeset godina iskustava u struci, s preko 25 000 obavljenih zahvata. Radno mjesto: Klinika za očne bolesti KB “Sveti Duh” i poliklinika Optical Express, Zagreb.

2 Komentara

 1. Postovani,na pregledu kod ljecnika utvrdena mi je dijagnozaH35.4 i preporuceno LFK baraza na desnom oku,jer su mi se pojavile kao letece musice ispred desnog oka.
  Ineresuje me dali je neophodan laserski zahvat na desnom oku i sta mi Vi preporucujete
  Na linku ispod je izvestaj specijaliste.
  Unapred sam Vam zahvalna na odgovoru
  https://i.imgur.com/khg4ssn.jpeg

  1. Poštovana,

   neophodan nije, ali takva promjena ako se ne laserira može (ali ne mora) uzrokovati teže komplikacije. Mislim da bi bilo pametno napraviti laserski zahvat i svakako da ga napravi iskusni oftalmolog-retinolog.

   Pozdrav,
   dr. Šarić

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

17 − 10 =

Back to top button