Očne mušice – mogu li se izliječiti ili operirati?

Poštovani doktore, evo skoro jednu godinu imam problem s vidom. Javljaju mi se očne mušice. Doktor mi je rekao da imam super vid, ali te mi očne mušice smetaju jer sam golman. Dali se može to nekako izliječiti ili operirati? Na desnom oku imaju mi dvije točkice i dvije linije a na lijevom samo linije. Ako možete da odgovorite što prije. Unaprijed hvala!

Odgovara Doc. dr. Dean Šarić, spec. oftalmolog

očne mušice, ocne musice
Dean Šarić
Poštovani,

ne, riječ je o opacitetima u staklovini koje je bolje ne dirati. Teoretski je moguća operacija ali je riječ o ekstremnno riskantnom zahvatu. Također se radi na lijeku koji bi “otapao” zgusnutu staklovinu. Na Vašem mjestu ne
bih se upuštao u takve zahvate.

Srdačan pozdrav.


Doc. dr. Dean Šarić, spec. oftalmolog

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Blink umjetne suze
0 Shares
Oglas

dr. Dean Šarić, spec. oftalmolog

Doc. dr. sc. Dean Šarić, dr. med. je subspecijalist mikro i laserske kirurgije (refrakcijska kirurgija, katarakta, transplantacijska kirurgija). Nakon završenog Medicinskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu, završava specijalizaciju iz oftalmologije na Klinici za očne bolesti KB „Sestre milosrdnice“. Magisterij i doktorat znanosti stječe na Medicinskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu. Docent na Medicinskom fakultetu Sveučilišta u Mostaru. Pozvani je predavač Američke oftalmološke akademije i koordinator za Europu. Više od dvadeset godina iskustava u struci, s preko 25 000 obavljenih zahvata. Radno mjesto: Klinika za očne bolesti KB “Sveti Duh” i poliklinika Optical Express, Zagreb.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

šest + 9 =

Back to top button