Leteće “mušice” u vidnom polju

Poštovani doktore, satraše me leteće mušice. Vidim ih već 17. Može li se nekako bar malo smanjiti njihov broj. Hvala.

Odgovara Doc. dr. Dean Šarić, spec. oftalmolog

dean šarić, Leteće mušice, vidim
Dean Šarić
Poštovani,

riječ je o opacitetima u staklovini koji u pravilu postoje kod većine ljudi. Operacija kojom bi se teoretski odstranili preagresivna je. Razvijen je lijek koji može “otopiti” staklovinu, pa time teoretski smanjiti njihov broj. Za sada nemamo dugoročnijih studija o ovome. Dakle savjet je pričekajmo sa tretmanom, naviknuti ćete se na prisutnost ovih mušica.

Srdačan pozdrav.


Doc. dr. Dean Šarić, spec. oftalmolog

0 Shares
Oglas

dr. Dean Šarić, spec. oftalmolog

Doc. dr. sc. Dean Šarić, dr. med. je subspecijalist mikro i laserske kirurgije (refrakcijska kirurgija, katarakta, transplantacijska kirurgija). Nakon završenog Medicinskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu, završava specijalizaciju iz oftalmologije na Klinici za očne bolesti KB „Sestre milosrdnice“. Magisterij i doktorat znanosti stječe na Medicinskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu. Docent na Medicinskom fakultetu Sveučilišta u Mostaru. Pozvani je predavač Američke oftalmološke akademije i koordinator za Europu. Više od dvadeset godina iskustava u struci, s preko 25 000 obavljenih zahvata. Radno mjesto: Klinika za očne bolesti KB “Sveti Duh” i poliklinika Optical Express, Zagreb.

14 Komentara

 1. Poštovani gospodine, ja sam Elvis iz tuzle. Išao sam na pregled kod očnog i uredno. Pregledan očni pritisak uredan. Pregledane oči lampicom uredne. Nije mi dozvoljen dublji pregled navodno nije potrebno na žalost medicina je loša kod nas. Želio bih da mi date svoje mišljenje na osnovu mojih simptoma oka. Imam anemičan vid. Mogu objasniti to je kao kad čovjeku se zanesvijesti pa mu nije dobro u očima. Nemam umora u očima, nemam peckanja ništa samo to. S tim što mogu reći da sam godinu i nešto vukao upalu sinusa komplet sve. Nedavno sam operisao, dali je moglo doć do oštecenja oka?

  1. Poštovani,

   nije logično da je došlo do oštećenja oka kod operacije sinusa. Moguće da imate dioptrije koje nisu ustanovljene na zadnjem pregledu. Preporučamo skijaskopiju – objektivno određivanje dioptrije uz širenje zjenica, te pregled fundusa (očne pozadine).

   Lijep pozdrav,
   Optometrija.net tim

 2. Postovanje. Kod djeteta od 16 godina vec 2 mjeseca na desnom oku ima kao musica kad je nspolju. Po svim pregledima je zskljuceno da ima zadebljan ocni zivac na desnom oku. Dali je potrebno raditi OCT ili samo vidno polje? I da li je ova pojava opasna? Hvala mnogo

  1. Poštovana,

   napravite pregled vidnog polja, vaš oftalmolog će Vas uputiti na daljnje pretrage ukoliko je potrebno.

   Lijep pozdrav,
   Optometrija.net tim

 3. Doktore pomagajte………unazad tjedan dana boli me jako glava i imam svijetlucanje u očima na krajevima očiju……vrlo neugodno ao da mi svietle lampice, i brzo nestanu….Hvala.

 4. Imam 14 godina i kada gledam vidim kružiće i leteće mušice. Mislim da je razlog nošenje prejake dioptrije (0,75). Iako sam se navikla, jako je neprijatno i oči me nekad peku i plašim se da ću možda dobiti sljepilo. Što da radim?

  1. Poštovana,

   vjerojatno se radi o opacitetima u staklovini koji su uglavnom bezopasni. Obavite oftalmološki pregled i ponovno provjerite dioptriju. Kod vas se radi o malim dioptrijama i neobično je da imate takve probleme.

   Lijep pozdrav,
   Optometrija.net tim

 5. Pozdrav,
  Meni se pojavljuje ponekad jedna mušica kad gledam u nebo, ponekad neke bijele predmete ili nesto s odsjajom.
  Mene zanima jesu li te mušice povezane sa fotofobijom zato sto je ja imam.
  Hvala

 6. Vidim musice na levom oku,imam 51 god.Vezbam jogu.Dali neke asane kao sta su stoj na glave mogu pogorsati ovo stanje. Puno hala.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

sedam + šesnaest =

Back to top button