Vidim mrežu u vidnom polju?

Poštovani, imam 23 godine. Unazad 9 mjeseci imam problema s mušicama u vidnom polju oba oka, te tamnoj sjeni u lijevom oku u kojoj kad dobro promotrim vidim mrežu. Uz to imam glavobolje povezane s menstruacijom i promjenama vremena, te probleme sa sinusima koje moj liječnik zanemaruje. To također traje 9 mjeseci i u tom periodu 2 puta sam pila antibiotike, ali se problemi brzo ponovno jave. Također sam prije 9 mjeseci bila izložena jakom stresu zbog ispita i obiteljskih problema. Bila sam kod oftalmologa pa Vas molim mišljenje o nalazu, te koje bih pretrage još mogla napraviti?

Skiaskopija:
VOD sc.1.0 +0.50Dsph = 1.0,
VOS sc.1.0 +0.50Dsph = 1.0,
BMS o.u. obostrano uredan nalaz prednjeg segmenta do zjenica, zj. urednih reakcija na svjetlo, leća prozirna. U prostoru staklastog tijela lijevo fina mrežasta struktura.
Fundus o.u. PNO jasnih granica, fiziološki ekskavirana c/d 0.1-0.2 desno i 0.2 lijevo, makularno područje desno uredno, a lijevo iznad foveole jedno manje mrljasto krvarenje, vaskularij urednog izgleda.
Dijagnoza: Dysfunctiones visus subjectivi.

Poslana sam na vidno polje te vađenje DKS i CRP da nije do neke upale. Rečeno mi je da pratim i da bi trebalo nestati, ali ja to promatram već 9 mjeseci, a stanje je isto, stoga sam zabrinuta. Nadala sam se da su to floatersi u staklovini, ali ih doktorica nije vidjela osim mreže i krvarenja. Ostalih problema s vidom nemam, tipa iskri ili pogoršanja kad čitam. Jedino te sjene koje vidim na nebu i u nekoj svijetloj prostoriji i jako su iritantne. Unaprijed hvala!

Odgovara Doc. dr. Dean Šarić, spec. oftalmolog

mreža u vidnom polju, mreza ispred ociju
Dean Šarić
Poštovana,

mislim da je riječ upravo o nitastim opacitetima u staklovini, to je ta fina mrežasta struktura. Držite se liječnika koji Vas kontrolira, dodatne pretrage za sada nisu potrebne.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Blink umjetne suze

Srdačan pozdrav.


Doc. dr. Dean Šarić, spec. oftalmolog

0 Shares
Oglas

dr. Dean Šarić, spec. oftalmolog

Doc. dr. sc. Dean Šarić, dr. med. je subspecijalist mikro i laserske kirurgije (refrakcijska kirurgija, katarakta, transplantacijska kirurgija). Nakon završenog Medicinskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu, završava specijalizaciju iz oftalmologije na Klinici za očne bolesti KB „Sestre milosrdnice“. Magisterij i doktorat znanosti stječe na Medicinskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu. Docent na Medicinskom fakultetu Sveučilišta u Mostaru. Pozvani je predavač Američke oftalmološke akademije i koordinator za Europu. Više od dvadeset godina iskustava u struci, s preko 25 000 obavljenih zahvata. Radno mjesto: Klinika za očne bolesti KB “Sveti Duh” i poliklinika Optical Express, Zagreb.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

četrnaest − 12 =

Back to top button