Zašto mi se na oba oka pojavio bljesak (svjetleći krug)?

Poštovani, već 15 godina nosim mekane leće, dioptrija -4,75 na oba oka te do sada nisam imala većih problema s očima, osim letećih mušica u lijevom oku za koje je nakon pregleda fundusa rečeno da su posljedica visoke dioptrije. Zadnja dva mjeseca mi se konstantno vraćao konjunktivitis na desnom oku, te je u jednom navratu bilo zahvaćeno i lijevo oko. Upravo zbog toga rađen je bris oba oka koji nije pokazao prisutnost bakterija, uključujući klamidiju. Od zadnjeg kapanja i mazanja očiju Tobrexom u kutu prvo lijevog (gdje se više ne javlja), a zatim i desnog oka mi se pojavio bljesak (svjetleći krug). Odmah sam napravila pregled očne pozadine uz širenje zjenica na kojem nije nađeno ništa, odnosno na oba oka nema oštećenja. Ujedno napominjem da sam neposredno prije konjunktivitisa obavila pregled za lasersko skidanje dioptrije na kojem je sve bilo također u redu. Naručena sam na kontrolu za 2 tjedna no nisam dobila objašnjenje zašto se bljeskovi i dalje javljaju, te Vas stoga molim pomoć. Unaprijed se zahvaljujem.

Odgovara Doc. dr. Dean Šarić, spec. oftalmolog

bljesak u oku, svjetleći krug
Dean Šarić
Poštovana,

najvjerojatnije je riječ o odljepljenju stražnje staklovine koja bi se trebala vidjeti na pregledu pozadine. Ako nije zahvaćena retina ovo stanje nije opasno, ali ga treba pratiti.

Srdačan pozdrav.


Doc. dr. Dean Šarić, spec. oftalmolog

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Blink umjetne suze
0 Shares
Oglas
Na vaša pitanja odgovara

dr. Dean Šarić, spec. oftalmolog

Doc. dr. sc. Dean Šarić, dr. med. je subspecijalist mikro i laserske kirurgije (refrakcijska kirurgija, katarakta, transplantacijska kirurgija). Nakon završenog Medicinskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu, završava specijalizaciju iz oftalmologije na Klinici za očne bolesti KB „Sestre milosrdnice“. Magisterij i doktorat znanosti stječe na Medicinskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu. Docent na Medicinskom fakultetu Sveučilišta u Mostaru. Pozvani je predavač Američke oftalmološke akademije i koordinator za Europu. Više od dvadeset godina iskustava u struci, s preko 25 000 obavljenih zahvata. Radno mjesto: Klinika za očne bolesti KB “Sveti Duh” i poliklinika Optical Express, Zagreb.

Komentiraj

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

sedamnaest + 9 =

Back to top button