Bljeskovi pred očima

Pozdrav, duži vremenski period nosim leće. Jedno 4 do 5 godina. E sad, u posljednje vrijeme su mi se pojavile neke smetnje, tipa da mi se javi kao neki bljesak na sekundu, kao da proleti pred očima. Pa me zanima vaše mišljenje. Unaprijed hvala.

Odgovara Doc. dr. Dean Šarić, spec. oftalmolog

dean šarić, bljeskovi pred očima
Dean Šarić
Poštovani,

ovaj simptom je vjerojatnije na razini staklovine i vjerojatno nema direktne veze sa lećama. Svakako se javite oftalmologu, po mogućnosti subspecijalisti retinologu, da se vidi o čemu je riječ.

Srdačan pozdrav.


Doc. dr. Dean Šarić, spec. oftalmolog

0 Shares
Oglas
Na vaša pitanja odgovara

dr. Dean Šarić, spec. oftalmolog

Doc. dr. sc. Dean Šarić, dr. med. je subspecijalist mikro i laserske kirurgije (refrakcijska kirurgija, katarakta, transplantacijska kirurgija). Nakon završenog Medicinskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu, završava specijalizaciju iz oftalmologije na Klinici za očne bolesti KB „Sestre milosrdnice“. Magisterij i doktorat znanosti stječe na Medicinskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu. Docent na Medicinskom fakultetu Sveučilišta u Mostaru. Pozvani je predavač Američke oftalmološke akademije i koordinator za Europu. Više od dvadeset godina iskustava u struci, s preko 25 000 obavljenih zahvata. Radno mjesto: Klinika za očne bolesti KB “Sveti Duh” i poliklinika Optical Express, Zagreb.

2 Komentara

 1. Poštovani, molim da mi odgovorite da li je normalno da nakon kratkog izlaska po suncu 2-3 minute vidim više na lijevo oko, kao obojeno svjetleće zrcalo koje titra. To je trajalo nekih pet minuta i zatim je nestalo. Ponovilo se još jednom isto prilikom vraćanja iz vrta, ali je puno kraće trajalo. Prije dvadeset godina sam na minutu ostala bez vida, pa je razlog mog straha danas još i veći. Imam 62 godine i dioptriju 3 i 1 .
  Unaprijed hvala

  1. Poštovana,

   teško je reći što je razlog takve pojave. Svakako napravite kompletan oftalmološki pregled za svaki slučaj.

   Lijep pozdrav,
   Optometrija.net tim

Komentiraj

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

15 − dva =

Back to top button