Naglo povećanje broja opaciteta, da li je opasno?

Poštovani, imam opacitete u očima još od rođenja. Međutim, prije 15-tak dana bio sam na pregledu kod oftalmologa radi provjere, gdje mi je opet ustanovljena dijagnoza H43.3. Ono što je moj problem je to da nakon par sati od pregleda broj tih mušica, točkica, iskrica je povećan, svijetlije su, i vidim ih čak i po mraku. To nije bio slučaj prije kada sam ih vidio samo po danu, i to na svijetloj površini. Što bi to moglo biti, i da li imam razloga za brigu? Hvala unaprijed na odgovoru.

Odgovara Doc. dr. Dean Šarić, spec. oftalmolog

naglo povećanje opaciteta
Dean Šarić
Poštovani,

u pravilu nitasti opaciteti u staklovini ne variraju naglo, ali im se broj povećava s godinama. Naglo pogoršanje obično je u vezi s odljepljenjem staklovine od retine. Simptomi koje opisujete nisu tipični, no vjerojatno je riječ o bezazlenom simptomu obzirom da na oftalmološkom pregledu nije utvrđena nikakva ozbiljnija patologija.

Srdačan pozdrav.


Doc. dr. Dean Šarić, spec. oftalmolog

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Blink umjetne suze
0 Shares
Oglas

dr. Dean Šarić, spec. oftalmolog

Doc. dr. sc. Dean Šarić, dr. med. je subspecijalist mikro i laserske kirurgije (refrakcijska kirurgija, katarakta, transplantacijska kirurgija). Nakon završenog Medicinskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu, završava specijalizaciju iz oftalmologije na Klinici za očne bolesti KB „Sestre milosrdnice“. Magisterij i doktorat znanosti stječe na Medicinskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu. Docent na Medicinskom fakultetu Sveučilišta u Mostaru. Pozvani je predavač Američke oftalmološke akademije i koordinator za Europu. Više od dvadeset godina iskustava u struci, s preko 25 000 obavljenih zahvata. Radno mjesto: Klinika za očne bolesti KB “Sveti Duh” i poliklinika Optical Express, Zagreb.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

petnaest − devet =

Back to top button