Ne mogu se riješiti “floatera” u očima nakon virusne upale?

Poštovani, u 11. mjesecu sam dobio neki virus u Venezueli. Nisu ga točno definirali ali najviše sumnjaju na denge groznicu. Nakon prvih par dana užasne glavobolje, javili su mi se floateri u oba oka. Nekako se privikavam, ali konstantna smetnja su mi i mučim se s njima. Uz to, povremeno mi se pojave svjetleće zvjezdice u oku na par sekundi i prestanu, i onda opet za par dana. Nakon pregleda oka rečeno mi je da mi je s retinom sve uredu, da se vide ti opaciteti. Mene jako peku oči i znaju mi se jako zakrvavit. Plus te zvjezdice, na velikim sam mukama a imam 30 godina. Imate li kakav savjet jer ne želim sve pustiti slučaju pa da izgubim vid. Hvala.

Odgovara Doc. dr. Dean Šarić, spec. oftalmolog

floateri u očima
Dean Šarić
Poštovani,

ako ste pod kontrolom oftalmologa onda ne biste trebali toliko brinuti. Opaciteti u staklovini su neugodni ali nisu opasni, treba ih kontrolirati. Pečenje i crvenilo očiju je vjerojatno drugi problem i također zahtijeva oftalmološki pregled i terapiju. Moguće da je riječ o kroničnom konjunktivitisu nekog od uzročnika koji povremeno izazivaju smetnje. Trebali biste s oftalmologom popričati da se uzme bris spojnice. Svakako treba isključiti
klamidijsku infekciju.

Srdačan pozdrav.


Doc. dr. Dean Šarić, spec. oftalmolog

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Blink umjetne suze
0 Shares
Oglas

dr. Dean Šarić, spec. oftalmolog

Doc. dr. sc. Dean Šarić, dr. med. je subspecijalist mikro i laserske kirurgije (refrakcijska kirurgija, katarakta, transplantacijska kirurgija). Nakon završenog Medicinskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu, završava specijalizaciju iz oftalmologije na Klinici za očne bolesti KB „Sestre milosrdnice“. Magisterij i doktorat znanosti stječe na Medicinskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu. Docent na Medicinskom fakultetu Sveučilišta u Mostaru. Pozvani je predavač Američke oftalmološke akademije i koordinator za Europu. Više od dvadeset godina iskustava u struci, s preko 25 000 obavljenih zahvata. Radno mjesto: Klinika za očne bolesti KB “Sveti Duh” i poliklinika Optical Express, Zagreb.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

pet + šesnaest =

Back to top button