Zašto su mi se u oku pojavile točkice i linije?

Poštovani, primijetio sam na lijevom oku da su mi se pojavile kao dvije točkice koje su povezane i na kraju njih kao linija, isto kao da mi je dlaka u oku, najbliže objašnjeno. Pokreće se s pomicanjem oka u svim pravcima, ali nije baš u centralnom vidnom polju. Molim Vas za objašnjenje. Unaprijed zahvaljujem.

Odgovara Doc. dr. Dean Šarić, spec. oftalmolog

točkice u oku, linije u oku
Dean Šarić
Poštovani,

riječ je najvjerojatnije o opacitetima u staklovini, velika većina ljudi ih primjećuje. Uglavnom su bezopasni osim što smetaju vidu, pogotovo ako su smješteni centralno. Ako se naglo pojave u većem obimu ili idu s nekim drugim simptomima potreban je ipak pregled oftalmologa.

Srdačan pozdrav.


Doc. dr. Dean Šarić, spec. oftalmolog

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Blink umjetne suze
0 Shares
Oglas
Na vaša pitanja odgovara

dr. Dean Šarić, spec. oftalmolog

Doc. dr. sc. Dean Šarić, dr. med. je subspecijalist mikro i laserske kirurgije (refrakcijska kirurgija, katarakta, transplantacijska kirurgija). Nakon završenog Medicinskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu, završava specijalizaciju iz oftalmologije na Klinici za očne bolesti KB „Sestre milosrdnice“. Magisterij i doktorat znanosti stječe na Medicinskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu. Docent na Medicinskom fakultetu Sveučilišta u Mostaru. Pozvani je predavač Američke oftalmološke akademije i koordinator za Europu. Više od dvadeset godina iskustava u struci, s preko 25 000 obavljenih zahvata. Radno mjesto: Klinika za očne bolesti KB “Sveti Duh” i poliklinika Optical Express, Zagreb.

Komentiraj

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

četiri × jedan =

Back to top button