Vidim točkice, zavjese i osjećam peckanje, o čemu se radi?

Poštovani, u jednom oku vidim vodene točkice i zavjese a osjećam i peckanje. Peče me oko i okolo njega, čak mi se proširilo peckanje na lice, usne i jezik, a strašno mi smeta kad sam na svjetlosti. O čemu se radi? Unaprijed hvala.

Odgovara Doc. dr. Dean Šarić, spec. oftalmolog

vidim točkice, vidim zavjese, peckanje oka i oko njega
Dean Šarić
Poštovani,

mislim da je riječ o dva različita problema. Točkice koje opisujete najvjerojatnije su opaciteti u staklovini i u većini slučajeva nisu opasni. Crvenilo i peckanje znak su upale, te morate odmah do liječnika – oftalmologa.

Srdačan pozdrav.


Doc. dr. Dean Šarić, spec. oftalmolog

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Blink umjetne suze
0 Shares
Oglas

dr. Dean Šarić, spec. oftalmolog

Doc. dr. sc. Dean Šarić, dr. med. je subspecijalist mikro i laserske kirurgije (refrakcijska kirurgija, katarakta, transplantacijska kirurgija). Nakon završenog Medicinskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu, završava specijalizaciju iz oftalmologije na Klinici za očne bolesti KB „Sestre milosrdnice“. Magisterij i doktorat znanosti stječe na Medicinskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu. Docent na Medicinskom fakultetu Sveučilišta u Mostaru. Pozvani je predavač Američke oftalmološke akademije i koordinator za Europu. Više od dvadeset godina iskustava u struci, s preko 25 000 obavljenih zahvata. Radno mjesto: Klinika za očne bolesti KB “Sveti Duh” i poliklinika Optical Express, Zagreb.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

pet × 5 =

Back to top button