Postoji li lijek koji bi očistio opacitete u oku?

Poštovani dr. Šarić, imam Ablatiokorpus Vitreum Posteriror o. Sin, uzrokovanu “Valsalvinim” manevrom, kad sam jedanput podigao veći teret. PNO jasnih granica u razini ostale mrežnice. Krvne žile mrežnice normalnog izgleda i toka, makula je uredne građe, a na periferiji retine oka nema ni degenerativnih promjena, a niti mikroruptura, u CV istog oka prisutni su točkasti i nitasti opaciteti uz stražnje odljepljenje CV – biomikroskopija.

Dakle meni prelaze preko oka nekakve mušice i paučina. Pio sam Bromelain 1×1 dnevno mjesec dana tokom jela. Nešto mi se tih opaciteta očistilo, ali ima ih još. Recite Vi meni dali postoji nekakav lijek koji bi to potpuno očistio? Na primjer Jetrea? Ili nešto drugo? Hvala lijepa.

Odgovara Doc. dr. Dean Šarić, spec. oftalmolog

lijek za opacitete, Bromelain
Dean Šarić
Poštovani,

mislim da je Jetrea preozbiljan lijek za Vaš problem. Pametnije je ne činiti ništa, naviknuti ćete se na mušice i paučinu, te će Vam manje smetati.

Srdačan pozdrav.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Blink umjetne suze

Doc. dr. Dean Šarić, spec. oftalmolog

0 Shares
Oglas

dr. Dean Šarić, spec. oftalmolog

Doc. dr. sc. Dean Šarić, dr. med. je subspecijalist mikro i laserske kirurgije (refrakcijska kirurgija, katarakta, transplantacijska kirurgija). Nakon završenog Medicinskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu, završava specijalizaciju iz oftalmologije na Klinici za očne bolesti KB „Sestre milosrdnice“. Magisterij i doktorat znanosti stječe na Medicinskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu. Docent na Medicinskom fakultetu Sveučilišta u Mostaru. Pozvani je predavač Američke oftalmološke akademije i koordinator za Europu. Više od dvadeset godina iskustava u struci, s preko 25 000 obavljenih zahvata. Radno mjesto: Klinika za očne bolesti KB “Sveti Duh” i poliklinika Optical Express, Zagreb.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

četiri × četiri =

Back to top button