Lijek za otapanje opaciteta u staklovini?

Poštovani dr. Šarić, vidio sam Vaš tekst pa me zanima koji je to lijek za otapanje opaciteta u staklovini i kako ga mogu nabaviti? Imam opacitete u oba oka, a kako se bavim sportom smetaju mi kao i pri obavljanju svakodnevnog posla. Imao sam astigmatizam i miopiju, veću. U nekoliko navrata sam imao lasik op. oba oka. Sada je nalaz dobar. Kontroliram vid redovito. Zadnji nalaz vida je L.1.0 – 1.2 i D. 1.0., jedino mi je očna pozadina depigmentirana. Unaprijed hvala.

Odgovara Doc. dr. Dean Šarić, spec. oftalmolog

lijek za otapanje opaciteta u staklovini, lijek protiv opaciteta
Dean Šarić
Poštovani,

navedeni lijek je Jetrea, no primarno služi za “otapanje” vitreoretinalnih trakcija. Da li bi imao smisla u Vašem slučaju, potrebno se posavjetovati s retinologom koji koristi takvu terapiju. Mislim da bi to ipak bilo preagresivno u Vašem slučaju. Također je moguća operacija, no i tu mislim da ne treba biti nepotrebno agresivan.

Srdačan pozdrav.


Doc. dr. Dean Šarić, spec. oftalmolog

0 Shares
Oglas

dr. Dean Šarić, spec. oftalmolog

Doc. dr. sc. Dean Šarić, dr. med. je subspecijalist mikro i laserske kirurgije (refrakcijska kirurgija, katarakta, transplantacijska kirurgija). Nakon završenog Medicinskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu, završava specijalizaciju iz oftalmologije na Klinici za očne bolesti KB „Sestre milosrdnice“. Magisterij i doktorat znanosti stječe na Medicinskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu. Docent na Medicinskom fakultetu Sveučilišta u Mostaru. Pozvani je predavač Američke oftalmološke akademije i koordinator za Europu. Više od dvadeset godina iskustava u struci, s preko 25 000 obavljenih zahvata. Radno mjesto: Klinika za očne bolesti KB “Sveti Duh” i poliklinika Optical Express, Zagreb.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

8 − sedam =

Back to top button