Uzrok ruptura na mrežnici i moguće komplikacije?

Poštovani, što mi možete reći o degeneraciji makule, meni je doktor rekao da može doći do odvajanja očne jabučice od očnog dna. Dijagnoza: cijelom periferijom prisutna opsežna lattice degeneracija, na pojedinim mjestima je pigmentovana sa multiplim atrifucnim rupturama. Rađen mi je laserom LFC Barrage i te rupice su “zavarene”. Da li je to opasno i što je uzrokovalo rupture? Hvala.

Odgovara Doc. dr. Dean Šarić, spec. oftalmolog

rupture na mreznici komplikacije
Dean Šarić
Poštovani,

riječ je najvjerojatnije o komplikacijama visoke kratkovidnosti. Moguć je niz komplikacija, najopasnije su krvarenja u makuli i ablacija retine. Nemojte se time opterećivati. Redovito kontrolirajte očnu pozadinu i u slučaju bilo kakvih novih simptoma odmah se javite oftalmologu.

Srdačan pozdrav.


Doc. dr. Dean Šarić, spec. oftalmolog

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Blink umjetne suze
0 Shares
Oglas

dr. Dean Šarić, spec. oftalmolog

Doc. dr. sc. Dean Šarić, dr. med. je subspecijalist mikro i laserske kirurgije (refrakcijska kirurgija, katarakta, transplantacijska kirurgija). Nakon završenog Medicinskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu, završava specijalizaciju iz oftalmologije na Klinici za očne bolesti KB „Sestre milosrdnice“. Magisterij i doktorat znanosti stječe na Medicinskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu. Docent na Medicinskom fakultetu Sveučilišta u Mostaru. Pozvani je predavač Američke oftalmološke akademije i koordinator za Europu. Više od dvadeset godina iskustava u struci, s preko 25 000 obavljenih zahvata. Radno mjesto: Klinika za očne bolesti KB “Sveti Duh” i poliklinika Optical Express, Zagreb.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

1 × dva =

Back to top button