Visoka kratkovidnost i ugradnja intraokularne leće?

Poštovanje, imam visoku kratkovidnost na oba oka od rođenja, 26 mi je godina. Prije par dana sam bio na detaljnom pregledu očiju pa bih Vas molio da mi malo pobolje protumačite nalaz i odgovorite na pitanje dali je na mojim očima pametno ugrađivati intraokularne leće?

Nalaz:
Vod: -15.00 = -3,00 dcyl ax 30 = 0.4
Vos: -14,50 = -3.00 dcyl ax 150 = 0,4
T aapl 12/12 mm/hg
B.M o.u nalaz uredan

FOU rjeđi vitrealni opaciteti, PNO jasnih granica u razini okolne retine, uredno kolorirana, miopiogena degeneracija žute pjege
DESNO pigmentieani “lattice” bez trakcija i ruptura.
LIJEVO inferiorno pigmentacija uz krvnu žilu sa “sheatingom”
temporalno pigmentirani “lattice” bez trakcija i ruptura.
Kontrola za godinu dana.
Unaprijed hvala na odgovoru.

Odgovara Doc. dr. Dean Šarić, spec. oftalmolog

ugradnja intraokularne leće, intraokularne leće kratkovidnost
Dean Šarić
Poštovani,

optimalno za Vas je nošenje kontaktnih leća (po mogućnosti polutvrdih). Ugradnja leća kod Vas je nepotrebno izlaganje riziku, a vid će biti lošiji nego s polutvrdim lećama. U slučaju slabijeg podnošenja polutvrdih leća, moguće je ordinirati mekane kontaktne leće.

Srdačan pozdrav.


Doc. dr. Dean Šarić, spec. oftalmolog

0 Shares
Oglas

dr. Dean Šarić, spec. oftalmolog

Doc. dr. sc. Dean Šarić, dr. med. je subspecijalist mikro i laserske kirurgije (refrakcijska kirurgija, katarakta, transplantacijska kirurgija). Nakon završenog Medicinskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu, završava specijalizaciju iz oftalmologije na Klinici za očne bolesti KB „Sestre milosrdnice“. Magisterij i doktorat znanosti stječe na Medicinskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu. Docent na Medicinskom fakultetu Sveučilišta u Mostaru. Pozvani je predavač Američke oftalmološke akademije i koordinator za Europu. Više od dvadeset godina iskustava u struci, s preko 25 000 obavljenih zahvata. Radno mjesto: Klinika za očne bolesti KB “Sveti Duh” i poliklinika Optical Express, Zagreb.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

pet − četiri =

Back to top button