Imam visoku kratkovidnost. Savjetujete li mi operaciju?

Poštovani doktore, molila bih vas za savjet. Imam izrazito visoku kratkovidnost (-19.50), nosim za sada naočale. Pokušala sam u više navrata s kontaktnim lećama i nije išlo, zbog suhoće oka (ugrađeni su mi i silikonski čepići). Zanima me samo predlažete li mi nekakvu operaciju, ako se uopće može napraviti na takvu kratkovidnost ili ugradnju leće (s obzirom da imam 22 godine)? Zanima me također da li kod ugradnje leće postoje nekakve veće komplikacije?

Odgovara Doc. dr. Dean Šarić, spec. oftalmolog

visoka kratkovidnost, visoka kratkovidnot operacija kontaktne leće
Dean Šarić
Poštovana,

rijetkost je da netko u tim godinama ima izraženu suhoću, to bi trebalo provjeriti. Dodatno važno je pravilno izabrati tip leće, izbor u tim dioptrijama je prilično sužen. Leća se može ugraditi no to treba ostaviti za posljednju opciju zbog visokog rizika komplikacija na takvom oku. Dakle treba pokušati ponovno s lećama, javite se u neki od kabineta za leće gdje rade kolege sa najviše iskustva.

Srdačan pozdrav.


Doc. dr. Dean Šarić, spec. oftalmolog

0 Shares
Oglas

dr. Dean Šarić, spec. oftalmolog

Doc. dr. sc. Dean Šarić, dr. med. je subspecijalist mikro i laserske kirurgije (refrakcijska kirurgija, katarakta, transplantacijska kirurgija). Nakon završenog Medicinskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu, završava specijalizaciju iz oftalmologije na Klinici za očne bolesti KB „Sestre milosrdnice“. Magisterij i doktorat znanosti stječe na Medicinskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu. Docent na Medicinskom fakultetu Sveučilišta u Mostaru. Pozvani je predavač Američke oftalmološke akademije i koordinator za Europu. Više od dvadeset godina iskustava u struci, s preko 25 000 obavljenih zahvata. Radno mjesto: Klinika za očne bolesti KB “Sveti Duh” i poliklinika Optical Express, Zagreb.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

6 − tri =

Back to top button