Dali mi savjetujete ugradnju umjetne leće zbog dioptrije?

Poštovani, prije 4 godine obavio sam kod Vas pregled kao kandidat za lasersko skidanje dioptrije. Ispostavilo se da sam loš kandidat s objašnjenjem da bi dodatnim skidanjem već solidne strmine mogao imati ozbiljne probleme tijekom noćenje vožnje. Koristim priliku da se još jednom zahvalim na profesionalnom i iskrenom pristupu. Rješenje smo našli u progresivnim naočalama, što je bilo vrlo dobro rješenje. U posljednje vrijeme primjećujem da sve češće dižem glavu i da trebam jaču dioptriju. Inače imam dioptriju između +5 i +6 sa solidnim astigmatizmom. Na jednom oku ste mi ukazali i na moguću pojavu mrene.

Moje je pitanje da li bi se operativnim zahvatom ugradnje umjetne leće (čitam da se na tom području puno napravilo) moglo trajnije riješiti moj problem? Nije mi problem da za čitanje i rad na računalu nosim naočale. Da li takvo rješenje nosi i negativne aspekte poput onog ukazanog kod pregleda za lasersku korekciju? Hvala unaprijed.

Odgovara Doc. dr. Dean Šarić, spec. oftalmolog

ugradnja umjetne leće
Dean Šarić
Poštovani,

ako Vam nije problem nositi naočale za rad na blizu, onda se ugrađuju monofokalne leće koje Vam daju optimalan vid na daleko i to bi vjerojatno bilo najbolje rješenje za Vas. Danas postoje tzv. multifokalne leće za ugradnju, no tu možete očekivati i negativne aspekte koje spominjete.

Srdačan pozdrav.


Doc. dr. Dean Šarić, spec. oftalmolog

0 Shares
Oglas

dr. Dean Šarić, spec. oftalmolog

Doc. dr. sc. Dean Šarić, dr. med. je subspecijalist mikro i laserske kirurgije (refrakcijska kirurgija, katarakta, transplantacijska kirurgija). Nakon završenog Medicinskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu, završava specijalizaciju iz oftalmologije na Klinici za očne bolesti KB „Sestre milosrdnice“. Magisterij i doktorat znanosti stječe na Medicinskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu. Docent na Medicinskom fakultetu Sveučilišta u Mostaru. Pozvani je predavač Američke oftalmološke akademije i koordinator za Europu. Više od dvadeset godina iskustava u struci, s preko 25 000 obavljenih zahvata. Radno mjesto: Klinika za očne bolesti KB “Sveti Duh” i poliklinika Optical Express, Zagreb.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

tri × pet =

Back to top button