Smijem li ići u teretanu ako imam rupture na mrežnici?

Poštovani, napravljena mi je operacija – laserska fotokoagulacija, zbog urođenih ruptura na mrežnici, tzv. “lattice degeneration”. Zanima me, pošto sam sportski tip, idem aktivno u teretanu, dižem utege, može li to imati kakvih posljedica? Dali bih se mogao nastaviti time baviti? Također me zanima pošto dobivam različite komentare, tj. jedni doktori mi kažu da se nastavim baviti istim (kao i moj doktor), dok ima i suprotnih mišljenja. Hvala na odgovoru.

Odgovara Doc. dr. Dean Šarić, spec. oftalmolog

teretana rupture na mrežnici, dizanje utega ruptura mrežnice
Dean Šarić
Poštovani,

napor ne bi trebao povećati rizik komplikacija koje navodite, dakle teretane i slično nisu problem. Nikako se ne biste trebali baviti sportovima gdje su udarci u glavu uobičajeni (borilački sportovi i sl.).

Srdačan pozdrav.


Doc. dr. Dean Šarić, spec. oftalmolog

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Blink umjetne suze
0 Shares
Oglas

dr. Dean Šarić, spec. oftalmolog

Doc. dr. sc. Dean Šarić, dr. med. je subspecijalist mikro i laserske kirurgije (refrakcijska kirurgija, katarakta, transplantacijska kirurgija). Nakon završenog Medicinskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu, završava specijalizaciju iz oftalmologije na Klinici za očne bolesti KB „Sestre milosrdnice“. Magisterij i doktorat znanosti stječe na Medicinskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu. Docent na Medicinskom fakultetu Sveučilišta u Mostaru. Pozvani je predavač Američke oftalmološke akademije i koordinator za Europu. Više od dvadeset godina iskustava u struci, s preko 25 000 obavljenih zahvata. Radno mjesto: Klinika za očne bolesti KB “Sveti Duh” i poliklinika Optical Express, Zagreb.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

15 − 15 =

Back to top button