Ustanovljena mi je dioptrija iako ne osjećam potrebu?

Poštovani, dali biste mi mogli pročitati nalaze koji su mi samo donekle jasni;

Vod: cc1.0 Tod: 15
Vos: cc1.0

Slou Blepharoconjunctivitis chronica
SCHRIMER TEST OU = 20.0
KRK OD 0.25/-1.0(105) OS 0.25/-0.75(80)
SCIA KRK od 0.50/-1.0(100) OS 0.25/-0.75(60)
FOU Papila N.Opticusa jasnih granica u nivou ostale retine. Levak krvnih sudova centralo postavljen. Arterijsko-venski odnos uredan.
Makularni refleksi se dobijaju Dg OU Astigmatusmus myopicus.
Blepharoconjunctivitis chronica
Potreban je pregleda dermatologa.
Terapija Sol. Neodexacin 4×1 7 dana
Sol. Refresh concatcts 4×1 stalno ili po potrebi.

Do sada nisam primijetio nikakav trag da ne vidim u daljini i sad evo također, ali na pregledu kada sam čitao sitna slova sam rekao da ih mogu pročitati, ali da nisu baš toliko oštra. Zatim mi je doktor stavio naočale i neku dioptriju poslije koje su ona slova postala čistija. Sad me zanima dali moram nositi naočale i da li se to može pogoršati, pošto ne osjećam potrebu, jer vidim na daljinu normalno? Hvala.

Odgovara Doc. dr. Dean Šarić, spec. oftalmolog

imam dioptriju ne osjećam potrebu
Dean Šarić
Poštovani,

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Blink umjetne suze

ako je dioptrija točna, onda Vaš vid na daljinu nije tako dobar. Druga je stvar što ste navikli da ne vidite optimalno. Potrebno bi ipak bilo nositi naočale barem za vožnju i slično. Kroničnu upalu vjeđa (blefaritis) treba uporno liječiti. Ostali nalazi su u redu.

Srdačan pozdrav.


Doc. dr. Dean Šarić, spec. oftalmolog

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Ultra dnevne lece
0 Shares
Oglas

dr. Dean Šarić, spec. oftalmolog

Doc. dr. sc. Dean Šarić, dr. med. je subspecijalist mikro i laserske kirurgije (refrakcijska kirurgija, katarakta, transplantacijska kirurgija). Nakon završenog Medicinskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu, završava specijalizaciju iz oftalmologije na Klinici za očne bolesti KB „Sestre milosrdnice“. Magisterij i doktorat znanosti stječe na Medicinskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu. Docent na Medicinskom fakultetu Sveučilišta u Mostaru. Pozvani je predavač Američke oftalmološke akademije i koordinator za Europu. Više od dvadeset godina iskustava u struci, s preko 25 000 obavljenih zahvata. Radno mjesto: Klinika za očne bolesti KB “Sveti Duh” i poliklinika Optical Express, Zagreb.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

sedamnaest + petnaest =

Back to top button