Nemam dioptriju, ali svejedno ne vidim oštro

Poštovani doktore, otišla sam kod oftamologa jer mi se učinilo da mi se vid pogoršao. Točnije da su mi prilikom čitanja slova smanjenog intenziteta, kao i predmeti oko mene. Pregledao me i rekao da misli da imam blagi astigmatizam i zakazao širenje zjenica. Na širenju zjenica je sve bilo u redu, točnije rekao je da bi mogla biti neka mala dioptrija ali on je ne bi ni davao. Međutim, meni i dalje fali taj intenzitet, oštrina ili kako već da to nazovem. Ne pogoršava se ali ipak je prisutno. Plašim se nekih većih problema poput multiple skleroze. Interesuje me Vaše mišljenje, da li je širenje zjenica relevantan pregled, mogu li da se opustim? Jer mi već svi govore da umišljam zbog čitanja raznih gluposti na internetu. Unaprijed hvala.

Odgovara Doc. dr. Dean Šarić, spec. oftalmolog

nemam dioptriju a ne vidim oštro
Dean Šarić
Poštovana,

u pravilu širenjem zjenica možemo isključiti dioptriju, mrenu i druge očne poremećaje. Multipla skleroza ne bi zahvatila jednako oba oka. Moguće je učiniti tzv. test kontrastne osjetljivosti, no možda i ne treba pretjerivati ako ste već učinili osnovni pregled.

Srdačan pozdrav.


Doc. dr. Dean Šarić, spec. oftalmolog

0 Shares
Oglas

dr. Dean Šarić, spec. oftalmolog

Doc. dr. sc. Dean Šarić, dr. med. je subspecijalist mikro i laserske kirurgije (refrakcijska kirurgija, katarakta, transplantacijska kirurgija). Nakon završenog Medicinskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu, završava specijalizaciju iz oftalmologije na Klinici za očne bolesti KB „Sestre milosrdnice“. Magisterij i doktorat znanosti stječe na Medicinskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu. Docent na Medicinskom fakultetu Sveučilišta u Mostaru. Pozvani je predavač Američke oftalmološke akademije i koordinator za Europu. Više od dvadeset godina iskustava u struci, s preko 25 000 obavljenih zahvata. Radno mjesto: Klinika za očne bolesti KB “Sveti Duh” i poliklinika Optical Express, Zagreb.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

pet × 4 =

Back to top button