Trebam li nositi naočale s minus dioptrijom dok čitam?

Poštovani, prije nekoliko dana sam počela nositi naočale s cilindrima. Dioptrija mi je -1.50 na lijevom oku i -0.50 na desnom oku. Da li bih treba nositi naočale kad učim, tj. kada je knjiga blizu, jer na blizinu odlično vidim? Raste li dioptrija ako ne nosim redovno naočale? Da li je uredu da mi na blizinu neke stvari izgledaju manje? Hvala unaprijed!

Odgovara Doc. dr. Dean Šarić, spec. oftalmolog

trebam li nositi naočale kada čitam
Dean Šarić
Poštovana,

na blizu slobodno skinite naočale. Dioptrija ne bi smjela rasti ako povremeno ne nosite naočale. Kroz staklo za kratkovidnost stvari izgledaju manje, to je normalno.

Srdačan pozdrav.


Doc. dr. Dean Šarić, spec. oftalmolog

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Blink umjetne suze
0 Shares
Oglas

dr. Dean Šarić, spec. oftalmolog

Doc. dr. sc. Dean Šarić, dr. med. je subspecijalist mikro i laserske kirurgije (refrakcijska kirurgija, katarakta, transplantacijska kirurgija). Nakon završenog Medicinskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu, završava specijalizaciju iz oftalmologije na Klinici za očne bolesti KB „Sestre milosrdnice“. Magisterij i doktorat znanosti stječe na Medicinskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu. Docent na Medicinskom fakultetu Sveučilišta u Mostaru. Pozvani je predavač Američke oftalmološke akademije i koordinator za Europu. Više od dvadeset godina iskustava u struci, s preko 25 000 obavljenih zahvata. Radno mjesto: Klinika za očne bolesti KB “Sveti Duh” i poliklinika Optical Express, Zagreb.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

četrnaest − jedan =

Back to top button