Zašto s naočalama vidim sve umanjeno?

Poštovani, kratkovidna sam i prije otprilike godinu dana mi je dijagnosticiran astigmatizam. Od tada nosim kontaktne leće koje mi odgovaraju. Moj problem su naočale koje sam kupila prije mjesec dana i nikako da se naviknem na njih. Naime, sve vidim dosta umanjeno, pogotovo skraćeno. Djeca su mi manja, stepenice su niže, dakle sve je umanjeno i totalno sam zbunjena kad gledam oko sebe. Moja dijagnoza je:

H52.2.
VOD -1,75(Dsph), -1,00(Dcyl), 145(Axis)
VOS -1,75(Dsph), -0,50(Dcyl), 50(Axis)

Je li moguće da je problem što sam izabrala veće okvire, kakvi su sada moderni? Dali bi, po Vašem mišljenju bilo bolje s užim okvirima? Ima li to uopće veze? Što Vi mislite da je problem? Unaprijed zahvaljujem na odgovoru.

Odgovara Doc. dr. Dean Šarić, spec. oftalmolog

vidim umanjeno
Dean Šarić
Poštovana,

prema Vašim simptomima vjerojatno je riječ o prejakim naočalama, prejake sfere i/ili prejaki cilindri. Veći ili manji okviri ne bi trebali raditi takve probleme.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Blink umjetne suze

Srdačan pozdrav.


Doc. dr. Dean Šarić, spec. oftalmolog

0 Shares
Oglas

dr. Dean Šarić, spec. oftalmolog

Doc. dr. sc. Dean Šarić, dr. med. je subspecijalist mikro i laserske kirurgije (refrakcijska kirurgija, katarakta, transplantacijska kirurgija). Nakon završenog Medicinskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu, završava specijalizaciju iz oftalmologije na Klinici za očne bolesti KB „Sestre milosrdnice“. Magisterij i doktorat znanosti stječe na Medicinskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu. Docent na Medicinskom fakultetu Sveučilišta u Mostaru. Pozvani je predavač Američke oftalmološke akademije i koordinator za Europu. Više od dvadeset godina iskustava u struci, s preko 25 000 obavljenih zahvata. Radno mjesto: Klinika za očne bolesti KB “Sveti Duh” i poliklinika Optical Express, Zagreb.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

devet + 11 =

Back to top button