Naočale s cilindrima i osjećaj neravnoteže?

Poštovani, molim Vas za odgovor da znam što mi je činiti. Naočale nosim od djetinjstva, s tim da ih u pubertetu nisam nosila. Dioptrija je ostala ista, na oba oka minus 2 i cilindri. Sad imam 30 godina i jedno dijete. U trudnoći sam nosila naočale, ali nakon poroda su krenule glavobolje. Na kontroli dijagnoza je bila desno oko -2.25, lijevo -2.75 cilindar i sfera 0.75. Naočale sam počela nosit, ali imam osjećaj vrtoglavice (npr. kao na brodu). Nosim ih već tjedan dana, ne mogu hodati kako treba. Otišla na drugo mjesto, kažu da je ok sve i ponovo pregled urade, sve isto. Do kad će trajati ovaj osjećaj neravnoteže? Već ludim, ne izlazim van. Dali su pobrkali cilindre, dali moram nositi leće jer je razlika u dioptrijama? Kada skinem naočale mantanje i vrtoglavica prestane. Najintenzivnije je kada okrećem glavu i pri hodu. Unaprijed hvala.

Odgovara Doc. dr. Dean Šarić, spec. oftalmolog

cilindri neravnoteža vrtoglavica mantanje
Dean Šarić
Poštovana,

moguće je da su cilindri prejaki, ali i da je potrebno neko vrijeme navikavanja. Moguće rješenje su kontaktne leće. Zatražite i treće mišljenje ukoliko se stanje ne popravi.

Srdačan pozdrav.


Doc. dr. Dean Šarić, spec. oftalmolog

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Blink umjetne suze
0 Shares
Oglas

dr. Dean Šarić, spec. oftalmolog

Doc. dr. sc. Dean Šarić, dr. med. je subspecijalist mikro i laserske kirurgije (refrakcijska kirurgija, katarakta, transplantacijska kirurgija). Nakon završenog Medicinskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu, završava specijalizaciju iz oftalmologije na Klinici za očne bolesti KB „Sestre milosrdnice“. Magisterij i doktorat znanosti stječe na Medicinskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu. Docent na Medicinskom fakultetu Sveučilišta u Mostaru. Pozvani je predavač Američke oftalmološke akademije i koordinator za Europu. Više od dvadeset godina iskustava u struci, s preko 25 000 obavljenih zahvata. Radno mjesto: Klinika za očne bolesti KB “Sveti Duh” i poliklinika Optical Express, Zagreb.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

1 × 3 =

Back to top button