Astigmatizam i lasersko skidanje dioptrije

Poštovani, zanima me da li mi se može skinuti dioptrija ako imam astigmatizam? Zapravo veći je problem to što mi je velika razlika u mojoj vidljivosti između lijevog i desnog oka. Prije 2 godine na desno sam vidio 20%, a na lijevo oko 80% i na to mi je doktorica odredili dioptriju, i nedavno sam bio slučajno na pregledu nevezano za oči i provjerom očiju sa naočalama mi u nalazima piše 0.4 na lijevo i na desno 0.6. Pa bi me zanimalo skidanje dioptrije i da li je uopće moguće jer jednom sam pročitao da mi dioptrija mora biti stalna 6 mjeseci. Lijep pozdrav.

Odgovara Doc. dr. Dean Šarić, spec. oftalmolog

dean šarić, astigmatizam lasersko skidanje dioptrije
Dean Šarić
Poštovani,

kod tako složene dioptrije svakako bih preporučio posljednju generaciju lasera, tzv. CustomVue postupak u kombinaciji sa Intralase metodom. Naime kod složenog astigmatizma ovaj zahvat daje najbolje rezultate. U pravilu kod astigmatizma ne očekujemo značajne promjene, tako da čekanje nije potrebno.

Srdačan pozdrav.


Doc. dr. Dean Šarić, spec. oftalmolog

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Blink umjetne suze
3 Shares
Oglas
Na vaša pitanja odgovara

dr. Dean Šarić, spec. oftalmolog

Doc. dr. sc. Dean Šarić, dr. med. je subspecijalist mikro i laserske kirurgije (refrakcijska kirurgija, katarakta, transplantacijska kirurgija). Nakon završenog Medicinskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu, završava specijalizaciju iz oftalmologije na Klinici za očne bolesti KB „Sestre milosrdnice“. Magisterij i doktorat znanosti stječe na Medicinskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu. Docent na Medicinskom fakultetu Sveučilišta u Mostaru. Pozvani je predavač Američke oftalmološke akademije i koordinator za Europu. Više od dvadeset godina iskustava u struci, s preko 25 000 obavljenih zahvata. Radno mjesto: Klinika za očne bolesti KB “Sveti Duh” i poliklinika Optical Express, Zagreb.

Komentiraj

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

tri × 2 =

Back to top button