Trebam li naočale nositi stalno ili samo povremeno?

Poštovani, s obzirom da radim svakodnevno na računalu između 8 i 10 sati, primijetio sam umor, peckanje i crvenilo očiju, pa sam otišao na pregled. Ustanovljeno mi je sljedeće:

OD plan Dsph; -0,75 Dcyl Ax 170*
OS plan Dsph; -1,00 Dcyl Ax 10*

Liječnik je rekao da naočale s cilindrom trebam nositi samo uz računalo na radnom mjestu. Kako mi tom prilikom liječnik nije širio zjenice, otišao sam na dodatni pregled sa širenjem zjenica i rezultati su sljedeći:

OD plan Dsph; -1,00 Dcyl Ax 180*
OS plan Dsph; -1,25 Dcyl Ax 0*

Ovaj liječnik mi je rekao da trebam naočale nositi stalno. Zanima me koji rezultat je mjerodavniji i u kojoj mjeri se razlikuju? Hvala.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Blink umjetne suze

Odgovara Doc. dr. Dean Šarić, spec. oftalmolog

naočale nositi stalno ili povremeno
Dean Šarić
Poštovani,

razlika nije velika ali bi ipak trebalo vidjeti na kojim kutevima najbolje podnosite navedene cilindre. Mišljenja sam da ovu dioptriju trebate nositi što više, a naročito u situacijama kada primjećujete da Vam koristi (npr. noćna vožnja i sl.).

Srdačan pozdrav.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Ultra dnevne lece

Doc. dr. Dean Šarić, spec. oftalmolog

0 Shares
Oglas

dr. Dean Šarić, spec. oftalmolog

Doc. dr. sc. Dean Šarić, dr. med. je subspecijalist mikro i laserske kirurgije (refrakcijska kirurgija, katarakta, transplantacijska kirurgija). Nakon završenog Medicinskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu, završava specijalizaciju iz oftalmologije na Klinici za očne bolesti KB „Sestre milosrdnice“. Magisterij i doktorat znanosti stječe na Medicinskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu. Docent na Medicinskom fakultetu Sveučilišta u Mostaru. Pozvani je predavač Američke oftalmološke akademije i koordinator za Europu. Više od dvadeset godina iskustava u struci, s preko 25 000 obavljenih zahvata. Radno mjesto: Klinika za očne bolesti KB “Sveti Duh” i poliklinika Optical Express, Zagreb.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

1 × 5 =

Back to top button