Dječje naočale za vid

dječje naočale za vid, dječje dioptrijske naočale, dječji okviri, naočale za djecu

Uloga dječjih dioptrijskih naočala je prije svega ispravna korekcija vida. Naočale moraju dobro pristajati, te je zbog toga nužno pronaći model koji odgovara anatomiji dječje glave. Najbolje rješenje je lagan, stabilan i elastičan okvir izrađen od antialergijskog materijala.

U ponudi su plastični i metalni dječji okviri. Metalni okviri su tanji i lakše popravljivi. Plastični okviri većom plohom priležu na nos i zbog toga često mogu biti ugodniji izbor. Također postoje okviri izrađeni od titana, koji je hipoalergijski, te ujedno najlakši materijal.

Naočalne leće

S obzirom na materijal postoje dvije vrste naočalnih leća, plastične i mineralne (staklene). U slučaju dječjih naočala bolji su izbor plastične leće, jer su otpornije na lom. Treba napomenuti da se dječje naočale razbijaju prilično često! Također postoje leće izrađene od polikarbonata, koje su izuzetno otporne na udarce.

djecje dioptrijske naocale, dječje naočale za vid, dječji okviri, dječje sunčane naočale Dječje naočalne leće bi trebale sadržavati UV filter, antirefleksni sloj i tvrdi sloj (premaz koji štiti leću od ogrebotina).

Izabrati ispravne naočale za vaše dijete najbolje će vam pomoći iskusni optičar

Također će vam reći i koliki dio cijene pokriva zdravstveno osiguranje

I ne zaboravite da je u slučaju nezgode dobro imati rezervne naočale!

Dječje sunčane naočale

Nemojte zaboraviti da su oči vaše djece vrlo osjetljive. Stoga sunčane naočale kupujte isključivo u očnim optikama, kako bi ste bili sigurni da su kvalitetno izrađene, te da sadrže kvalitetan UV filter. U optici će vam također pomoći izabrati naočale koje djetetu najbolje pristaju, kako bi bile udobne za nošenje. Ako vaše dijete treba dioptrijske sunčane naočale, nije nikakav problem ugraditi dioptrijske leće sa istom nijansom boje. U većini slučajeva je nemoguće prepoznati da se radi o naočalama s dioptrijom.

Zaključak

Ako vaše dijete treba dioptrijske naočale, najbolje će vam pomoći iskusni optičar koji će savjetovati najprimjereniji model naočala, izraditi ih sa najvećom preciznošću, i naravno, ispravno ih prilagoditi dječjoj glavi. Također će vas podučiti kako ispravno očistiti konkretni tip leća. U djece sa višom dioptrijom nužno je naručiti dva para naočala. Jedne za redovno nošenje, a druge kao rezervu. I na kraju ne zaboravite na zaštitnu kutiju, najbolje krutu.

>> Dioptrijske naočale

>> Djeca i strabizam

>> Kako nas bebe vide?

Ako vam je ovaj tekst bio koristan podjelite:
Optical Express nagradna igra 2018
 Komentiraj
  1. SANDA MIOČIĆ napisao:

    HVALA OPTOMETRIJI.NET ŠTO POSVEĆUJE ČLANKE NAMA RODITELJIMA, A POSEBNO DJECI.
    POZDRAV:)))

  2. ANJA25 napisao:

    NISAM ZNALA ,DA SE MOGU IZRADITI SUNCANE NAOCALE ZA DJECU SA DIOPTRIJOM ,RASPITAT CU SE U OBLIZNJOJ OPTICI :)HVALA ZA IDEJU
    POZZPošalji komentarComplete otopina za kontaktne lece

Adresar

Pronađi očnu ordinaciju!
Pronađi očnu optiku!

Želite očuvati
vaš vid?

Prijavite se na naš newsletter i prvi saznajte novosti o zdravlju očiju i vida!

anatomija oka, dijelovi oka
testovi za vid, testiranje vida, provjera vida
pojmovnik optika, optometrija, oftalmologija, astigmatizam, naočale, kontaktne leće, očni tlak
Complete otopina za kontaktne lece
Dea Lens Project Nidek

Želite očuvati
vaš vid?

Prijavite se na naš newsletter i prvi saznajte novosti o zdravlju očiju i vida!

Želite očuvati
vaš vid?

Prijavite se na naš newsletter i prvi saznajte novosti o zdravlju očiju i vida!