Trebam li naočale s plus dioptrijom nositi stalno?

Poštovani, posjetila sam oftalmologa radi učestalih glavobolja i određena mi je dioptrija +0.50 na oba oka. Oftalmolog mi je rekao da slobodno nosim svoje naočale cijeli dan, jer takva mala dioptrija neće biti problem kod gledanja na daljinu, pošto sam mlada (21 godina) i moje oči će se priviknuti. Optičar koji mi je izrađivao naočale rekao je da nikako na daljinu, nego da ih koristim samo za čitanje. Koga poslušati? Hvala.

Odgovara Doc. dr. Dean Šarić, spec. oftalmolog

naočale s plus dioptrijom
Dean Šarić
Poštovana,

vrlo čudna dioptrija za tako mladu osobu. Ili je dioptrija zapravo veća u plusu, pa Vam trebaju naočale za stalno, ili Vam uopće ne trebaju ako je realna dioptrija tako malena. Zatražite drugo mišljenje oftalmologa.

Srdačan pozdrav.


Doc. dr. Dean Šarić, spec. oftalmolog

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Blink umjetne suze
0 Shares
Oglas

dr. Dean Šarić, spec. oftalmolog

Doc. dr. sc. Dean Šarić, dr. med. je subspecijalist mikro i laserske kirurgije (refrakcijska kirurgija, katarakta, transplantacijska kirurgija). Nakon završenog Medicinskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu, završava specijalizaciju iz oftalmologije na Klinici za očne bolesti KB „Sestre milosrdnice“. Magisterij i doktorat znanosti stječe na Medicinskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu. Docent na Medicinskom fakultetu Sveučilišta u Mostaru. Pozvani je predavač Američke oftalmološke akademije i koordinator za Europu. Više od dvadeset godina iskustava u struci, s preko 25 000 obavljenih zahvata. Radno mjesto: Klinika za očne bolesti KB “Sveti Duh” i poliklinika Optical Express, Zagreb.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

4 × jedan =

Back to top button