Može li se izgubiti vid ukoliko se ne nose naočale?

Poštovani, danas sam na sajmu zdravlja obavila pregled očiju s nekim posebnim aparatom. Inače naočale nosim od 9. godine i promijenila sam više optičara. Na tom pregledu doktor mi je rekao da ako ne budem nosila naočale neko vrijeme, da mogu izgubiti vid na jednom oku. Zanima me zašto se to može dogoditi? Imam 17 godina. Hvala.

Odgovara Doc. dr. Dean Šarić, spec. oftalmolog

može li se izgubiti vid ako se ne nose naočale
Dean Šarić
Poštovana,

ukoliko jedno oko ima znatno veću dioptriju od drugog, a naročito ako je riječ o dalekovidnosti, moguće je da vid na oku s većom dioptrijom oslabi ukoliko nije korigirano. Tu je izuzetno važna točna korekcija naočalama, ali ako to nije moguće zbog prevelike razlike u dioptriji onda lećama ili operativno.

Srdačan pozdrav.


Doc. dr. Dean Šarić, spec. oftalmolog

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Blink umjetne suze
0 Shares
Oglas

dr. Dean Šarić, spec. oftalmolog

Doc. dr. sc. Dean Šarić, dr. med. je subspecijalist mikro i laserske kirurgije (refrakcijska kirurgija, katarakta, transplantacijska kirurgija). Nakon završenog Medicinskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu, završava specijalizaciju iz oftalmologije na Klinici za očne bolesti KB „Sestre milosrdnice“. Magisterij i doktorat znanosti stječe na Medicinskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu. Docent na Medicinskom fakultetu Sveučilišta u Mostaru. Pozvani je predavač Američke oftalmološke akademije i koordinator za Europu. Više od dvadeset godina iskustava u struci, s preko 25 000 obavljenih zahvata. Radno mjesto: Klinika za očne bolesti KB “Sveti Duh” i poliklinika Optical Express, Zagreb.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

jedan × dva =

Back to top button