Svjetleće točke pred očima i bljeskovi?

Poštovani doktore, periodično mi se pojave u vidnom polju svjetleće točke i bljeskovi koji ne traju duže od 10-15 minuta. Bezbolno je, ali jako neugodno jer dolazi iznenada i ometa normalno funkcioniranje. Inače, imam visoku dioptriju, -8 na lijevom i -6 na desnom oku. Da li je u pitanju očna migrena, ako jeste kako se ona liječi i da li je potrebno posjetiti neurologa? Hvala Vam unaprijed na odgovoru i izdvojenom vremenu.

Odgovara Doc. dr. Dean Šarić, spec. oftalmolog

svjetlece tocke i bljeskovi pred ocima
Dean Šarić
Poštovana,

svakako posjetite oftalmologa, jer takvi simptomi mogu biti povezani sa patološkim zbivanjima na mrežnici. Ako je nalaz uredan posjetite neurologa.

Srdačan pozdrav.


Doc. dr. Dean Šarić, spec. oftalmolog

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Blink umjetne suze
0 Shares
Oglas
Na vaša pitanja odgovara

dr. Dean Šarić, spec. oftalmolog

Doc. dr. sc. Dean Šarić, dr. med. je subspecijalist mikro i laserske kirurgije (refrakcijska kirurgija, katarakta, transplantacijska kirurgija). Nakon završenog Medicinskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu, završava specijalizaciju iz oftalmologije na Klinici za očne bolesti KB „Sestre milosrdnice“. Magisterij i doktorat znanosti stječe na Medicinskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu. Docent na Medicinskom fakultetu Sveučilišta u Mostaru. Pozvani je predavač Američke oftalmološke akademije i koordinator za Europu. Više od dvadeset godina iskustava u struci, s preko 25 000 obavljenih zahvata. Radno mjesto: Klinika za očne bolesti KB “Sveti Duh” i poliklinika Optical Express, Zagreb.

Komentiraj

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

9 + dvanaest =

Back to top button