Zašto vidim plivajuće mrlje, nešto kao mušice?

Poštovanje doktore Šarić, htio bih Vas pitati sljedeće: od prije jednog dana, na desnom oku su mi se, kad gledam pojavile nekakve plivajuće mrlje, nešto kao mušice. Kako pokrećem oko tako se i one pokreću. Molio bih Vas da mi ako možete odgovorite, što je u pitanju i kako se i da li lijeći ta pojava? Za svo vrijeme života nikada nisam nosio naočale i nisam imao problema s vidom. Zahvaljujem se unaprijed.

Odgovara Doc. dr. Dean Šarić, spec. oftalmolog

plivajuće mrlje u oku
Dean Šarić
Poštovani,

najvjerojatnije je riječ o odvajanju staklastog tijela od mrežnice. Samo po sebi je dosta neugodno, ali ako je sve u redu s mrežnicom onda se radi o relativno bezazlenoj pojavi. Svakako otiđite na oftalmološki pregled da se potvrdi da je mrežnica u redu.

Srdačan pozdrav.


Doc. dr. Dean Šarić, spec. oftalmolog

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Blink umjetne suze
0 Shares
Oglas
Na vaša pitanja odgovara

dr. Dean Šarić, spec. oftalmolog

Doc. dr. sc. Dean Šarić, dr. med. je subspecijalist mikro i laserske kirurgije (refrakcijska kirurgija, katarakta, transplantacijska kirurgija). Nakon završenog Medicinskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu, završava specijalizaciju iz oftalmologije na Klinici za očne bolesti KB „Sestre milosrdnice“. Magisterij i doktorat znanosti stječe na Medicinskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu. Docent na Medicinskom fakultetu Sveučilišta u Mostaru. Pozvani je predavač Američke oftalmološke akademije i koordinator za Europu. Više od dvadeset godina iskustava u struci, s preko 25 000 obavljenih zahvata. Radno mjesto: Klinika za očne bolesti KB “Sveti Duh” i poliklinika Optical Express, Zagreb.

Komentiraj

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

20 + 17 =

Back to top button