Senzacije ili bljeskovi na očima – liječenje?

Poštovani, već dulje vrijeme isprva diskretno na desnom oku, a potom nešto intenzivnije na lijevom oku, imam postranične bljeskove zbog kojih sam otišla na pregled oftalmologu i dobila sljedeću dijagnozu:

Pvd oc utq (ablacija straznjeg vitreusa)
Fiziološko odvodnjenje staklovine oba oka

Postoje li lijekovi ili zahvati kojima se ove senzacije (bljeskovi) mogu u potpunosti ukloniti? Hvala i lijep pozdrav.

Odgovara Doc. dr. Dean Šarić, spec. oftalmolog

senzacije na očima, bljeskovi na očima
Dean Šarić
Poštovana,

teoretski da, može se odstraniti staklovina, ali to nikako nije za preporučiti. Također postoje lijekovi koji bi se davali direktno u staklovinu sa ciljem smanjenja simptoma, također za sada nije uputno raditi. Redovito se kontrolirajte naročito ako dođe do pogoršanja simptoma.

Srdačan pozdrav.


Doc. dr. Dean Šarić, spec. oftalmolog

0 Shares
Oglas

dr. Dean Šarić, spec. oftalmolog

Doc. dr. sc. Dean Šarić, dr. med. je subspecijalist mikro i laserske kirurgije (refrakcijska kirurgija, katarakta, transplantacijska kirurgija). Nakon završenog Medicinskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu, završava specijalizaciju iz oftalmologije na Klinici za očne bolesti KB „Sestre milosrdnice“. Magisterij i doktorat znanosti stječe na Medicinskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu. Docent na Medicinskom fakultetu Sveučilišta u Mostaru. Pozvani je predavač Američke oftalmološke akademije i koordinator za Europu. Više od dvadeset godina iskustava u struci, s preko 25 000 obavljenih zahvata. Radno mjesto: Klinika za očne bolesti KB “Sveti Duh” i poliklinika Optical Express, Zagreb.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

13 − 6 =

Back to top button