Pojavljivanje kratkih bljeskova svjetla nakon ustajanja?

Poštovani dr. Šarić, svaki dan ujutro nakon ustajanja mi se pojavljuju kratki bljeskovi svjetla i to na periferiji vida i obično dolaze iz mračnijih dijelova kuće. Nisam dosad imao nikakvih problema s vidom, niti imam dioptriju. Nakon izlaska iz kuće i kroz dan ne zamjećujem ništa posebno, ni dodatnu mutnoću niti bljeskove, pa me zanima da li imam razloga za brigu? Zanima me što sve može uzrokovati fotopsiju osim početnog odignuća mrežnice? Hvala.

Odgovara Doc. dr. Dean Šarić, spec. oftalmolog

kratki bljeskovi svjetla nakon ustajanja, bljeskovi pred očima ujutro
Dean Šarić
Poštovani,

ako se takvi bljeskovi javljaju na oba oka onda je uzrok obično sistemski – nagla promjena krvnog tlaka ili slično. Svakako otiđite i do oftalmologa za svaki slučaj.

Srdačan pozdrav.


Doc. dr. Dean Šarić, spec. oftalmolog

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Blink umjetne suze
0 Shares
Oglas
Na vaša pitanja odgovara

dr. Dean Šarić, spec. oftalmolog

Doc. dr. sc. Dean Šarić, dr. med. je subspecijalist mikro i laserske kirurgije (refrakcijska kirurgija, katarakta, transplantacijska kirurgija). Nakon završenog Medicinskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu, završava specijalizaciju iz oftalmologije na Klinici za očne bolesti KB „Sestre milosrdnice“. Magisterij i doktorat znanosti stječe na Medicinskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu. Docent na Medicinskom fakultetu Sveučilišta u Mostaru. Pozvani je predavač Američke oftalmološke akademije i koordinator za Europu. Više od dvadeset godina iskustava u struci, s preko 25 000 obavljenih zahvata. Radno mjesto: Klinika za očne bolesti KB “Sveti Duh” i poliklinika Optical Express, Zagreb.

Komentiraj

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

20 − 12 =

Back to top button