Povremeno zamagljen vid i blagi bljeskovi pred očima?

Dobar dan poštovani doktore, u 8. mjesecu prošle godine sam išao na mjerenje dioptrije koja se pogoršala, bila je +0,5. Jučer sam ponovno bio i pogoršala se, bila je -1,50 na desnom, a na lijevom -2,00, s tim da sam u međuvremenu imao jaki konjuktivitis. Dobio sam kapi i mast Maxitrol i Tobrex 2x, kroz 2 tjedna, izmjeren očni tlak od 22/16. S vremenom mi se dogodi da na minut – dvije imam kao zamagljen vid, te neke, blage bljeskove. Inače imam kao neki pritisak u glavi i očima. Zanima me vaše mišljenje, jeli to jako visok očni tlak, i da li je moguće pogoršavanje dioptrije od tlaka? Hvala.

Odgovara Doc. dr. Dean Šarić, spec. oftalmolog

zamagljen vid, blagi bljeskovi pred očima
Dean Šarić
Poštovani,

svakako treba raščistiti da li je riječ o glaukomu, za to su potrebne dodatne pretrage, ovako veliki porast dioptrije je rijedak pa također treba utvrditi da li je doista dioptrija toliko narasla. Povremeno zamućenje vida u pravilu nije opasno, no što se tiče bljeskova to treba svakako vidjeti da se ne radi o nekoj patologiji očne pozadine. Svakako se javite svom oftalmologu.

Srdačan pozdrav.


Doc. dr. Dean Šarić, spec. oftalmolog

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Blink umjetne suze
0 Shares
Oglas

dr. Dean Šarić, spec. oftalmolog

Doc. dr. sc. Dean Šarić, dr. med. je subspecijalist mikro i laserske kirurgije (refrakcijska kirurgija, katarakta, transplantacijska kirurgija). Nakon završenog Medicinskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu, završava specijalizaciju iz oftalmologije na Klinici za očne bolesti KB „Sestre milosrdnice“. Magisterij i doktorat znanosti stječe na Medicinskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu. Docent na Medicinskom fakultetu Sveučilišta u Mostaru. Pozvani je predavač Američke oftalmološke akademije i koordinator za Europu. Više od dvadeset godina iskustava u struci, s preko 25 000 obavljenih zahvata. Radno mjesto: Klinika za očne bolesti KB “Sveti Duh” i poliklinika Optical Express, Zagreb.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

17 − dva =

Back to top button