Svaki dan me oči bole i peckaju a ne trebam naočale?

Poštovani, imam dioptriju na jedno oko -0,25 a na drugo +0,50. Skoro me svaki dan bole oči, uz bol i peckanje. Smeta mi TV, kompjuter, ponekada i svjetlost. Išla sam optičaru i rekao mi je da ne trebam još nositi naočale, pa bih željela da čujem Vaše mišljenje. Hvala!

Odgovara Doc. dr. Dean Šarić, spec. oftalmolog

oci bole i peku
Dean Šarić
Poštovana,

vjerojatno je u pravu, no na takvu dioptriju potrebno bi ipak bilo učiniti skijaskopiju zbog točnijeg utvrđivanja dioptrije, moguće je da ste u većem “plusu” na oba oka. Javite se oftalmologu.

Srdačan pozdrav.


Doc. dr. Dean Šarić, spec. oftalmolog

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Blink umjetne suze
0 Shares
Oglas
Na vaša pitanja odgovara

dr. Dean Šarić, spec. oftalmolog

Doc. dr. sc. Dean Šarić, dr. med. je subspecijalist mikro i laserske kirurgije (refrakcijska kirurgija, katarakta, transplantacijska kirurgija). Nakon završenog Medicinskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu, završava specijalizaciju iz oftalmologije na Klinici za očne bolesti KB „Sestre milosrdnice“. Magisterij i doktorat znanosti stječe na Medicinskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu. Docent na Medicinskom fakultetu Sveučilišta u Mostaru. Pozvani je predavač Američke oftalmološke akademije i koordinator za Europu. Više od dvadeset godina iskustava u struci, s preko 25 000 obavljenih zahvata. Radno mjesto: Klinika za očne bolesti KB “Sveti Duh” i poliklinika Optical Express, Zagreb.

Komentiraj

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

1 × tri =

Back to top button