Na desnom oku mi smeta jaka svjetlost i imam bolove

Poštovanje! Moj problem je slijedeći: imao sam prometnu nesreću za Uskrs. Bio sam vozač. Glavom sam probio šoferšajbu, imao sam potres mozga, lom drugog vratnog kralješka. Ležao sam u bolnici. Sanc sam nosio dva mjeseca, još uvijek idem na fizikalne terapije. Od prije nosim naočale, a lijevo oko imam strabizam, dioptrija +0.75. Desno oko mi je zdravo. Problem je u tom što na desnom oku mi smeta jaka svjetlost, stroka mi pred očima, bode me i imam bolove. Ne mogu gledati normalno tv, ni općenito gledati. Moram naprezati oči, čak moram pokrivati rukom oko kad mi se to počne događati. Još uvijek nisam išao kod očnog doktora na pregled jer nisam sposoban zbog ozljeda što sam naveo. U čemu je problem? Imam 32 godine.

Odgovara Doc. dr. Dean Šarić, spec. oftalmolog

dean šarić, probadanje u oku, bolovi u oku
Dean Šarić
Poštovani,

morate posjetiti oftalmologa što prije, vjerojatno je riječ o dioptriji na oba oka.

Srdačan pozdrav.


Doc. dr. Dean Šarić, spec. oftalmolog

0 Shares
Oglas

dr. Dean Šarić, spec. oftalmolog

Doc. dr. sc. Dean Šarić, dr. med. je subspecijalist mikro i laserske kirurgije (refrakcijska kirurgija, katarakta, transplantacijska kirurgija). Nakon završenog Medicinskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu, završava specijalizaciju iz oftalmologije na Klinici za očne bolesti KB „Sestre milosrdnice“. Magisterij i doktorat znanosti stječe na Medicinskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu. Docent na Medicinskom fakultetu Sveučilišta u Mostaru. Pozvani je predavač Američke oftalmološke akademije i koordinator za Europu. Više od dvadeset godina iskustava u struci, s preko 25 000 obavljenih zahvata. Radno mjesto: Klinika za očne bolesti KB “Sveti Duh” i poliklinika Optical Express, Zagreb.

4 Komentara

 1. postovanje, imao sam povredu na poslu lijevog oka tom prilikom mije ostecen ocni zivac nevidim na oko nomalo interesuje me dalice se ikada oporaviti ocni zivac nalaz od moga oftomologa zavrsni gdje pise totalno ostecenje bez mogucnosti oporavka posto sada trebam na invalidsku komisiju radi procene invalidnosti kakvo je vase misljenje unapred zahvalan na odgovoru

 2. Poštovanje
  Već mjesec dana imam jake glavobolje u predjelu čela odnosno dio između očiju. Ponekad se te glavobolje jave samo uveče ali već par dana se javljaju i ujutru. Shvatila sam da mi jako smeta svjetlost. Kada je potpuni mrak u sobi nemam glavobolje a čim se upali svjetlo javi se glavobolja. Da li je u pitanju problem sa vidom ili sa sinusima?Hvala unaprijed

  1. Poštovana,

   posjetite oftalmologa. S obzirom da Vam smeta svjetlost vaš problem je najvjerojatnije povezan s vidom, a ne sa sinusima.

   Lijep pozdrav,
   Optometrija.net tim

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

17 + 11 =

Back to top button