Žuljanje i suzenje očiju tokom noćne vožnje

Poštovani, zanima me Vaš odgovor; još davne 1988. dok sam bio na regrutaciji utvrđeno mi je ograničenje sa točkom 118.b mada nisam imao nikakvih problema s vidom. Ali sad u zadnjih 2 godine osjetim da mi se gubi vid kad čitam ili kad nešto pišem. Isto tako u noćnim satima dok vozim osjetim u očima kao da imam sitno kamenje, žulja me i suze mi oči, pa vas molim za stručni savjet. Unaprijed hvala.

Odgovara Doc. dr. Dean Šarić, spec. oftalmolog

Žuljanje i suzenje očiju tokom noćne vožnje
Dean Šarić
Poštovani,

najvjerojatnije je riječ o blagoj dalekovidnosti koja se kod Vas očituje u simptomima starovidnosti (prezbiopije). Vjerojatno ćete riješiti problem običnim naočalama za daljinu. U obzir dolaze i leće, te laserski zahvat. Ako imate preko 45 godina onda je definitivno riječ o starovidnosti u kombinaciji sa dalekovidnosti.

Srdačan pozdrav.


Doc. dr. Dean Šarić, spec. oftalmolog

0 Shares
Oglas

dr. Dean Šarić, spec. oftalmolog

Doc. dr. sc. Dean Šarić, dr. med. je subspecijalist mikro i laserske kirurgije (refrakcijska kirurgija, katarakta, transplantacijska kirurgija). Nakon završenog Medicinskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu, završava specijalizaciju iz oftalmologije na Klinici za očne bolesti KB „Sestre milosrdnice“. Magisterij i doktorat znanosti stječe na Medicinskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu. Docent na Medicinskom fakultetu Sveučilišta u Mostaru. Pozvani je predavač Američke oftalmološke akademije i koordinator za Europu. Više od dvadeset godina iskustava u struci, s preko 25 000 obavljenih zahvata. Radno mjesto: Klinika za očne bolesti KB “Sveti Duh” i poliklinika Optical Express, Zagreb.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

3 × dva =

Back to top button