Što znači dijagnoza: Drusae PNO?

Poštovani, da li mi možete reći što znači dijagnoza: Drusae PNO? I da li je opasno stanje? Na par mjesta sam pročitala da može dovesti do propadanja vida, a negdje da može biti i bezopasno stanje. Unaprijed hvala na odgovoru.

Odgovara Doc. dr. Dean Šarić, spec. oftalmolog

drusae PNO, dijagnoza drusae
Dean Šarić
Poštovana,

riječ je o nakupinama tkiva čije je porijeklo vjerojatno degenerirane ganglijske stanice. Često su slučajan nalaz, no mogu ometati vid, raditi ispade u vidnom polju i druge vidne probleme. Potrebno ih je pratiti kod iskusnog retinologa.

Srdačan pozdrav.


Doc. dr. Dean Šarić, spec. oftalmolog

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Blink umjetne suze
0 Shares
Oglas

dr. Dean Šarić, spec. oftalmolog

Doc. dr. sc. Dean Šarić, dr. med. je subspecijalist mikro i laserske kirurgije (refrakcijska kirurgija, katarakta, transplantacijska kirurgija). Nakon završenog Medicinskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu, završava specijalizaciju iz oftalmologije na Klinici za očne bolesti KB „Sestre milosrdnice“. Magisterij i doktorat znanosti stječe na Medicinskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu. Docent na Medicinskom fakultetu Sveučilišta u Mostaru. Pozvani je predavač Američke oftalmološke akademije i koordinator za Europu. Više od dvadeset godina iskustava u struci, s preko 25 000 obavljenih zahvata. Radno mjesto: Klinika za očne bolesti KB “Sveti Duh” i poliklinika Optical Express, Zagreb.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

deset + dva =

Back to top button