Diskretno smanjena mrežnična osjetljivost i centralni skotom?

Poštovani, moja kćer (18 godina) obavila je pregled Octopusom 900 a nalaz pokazuje na oba oka diskretno smanjenu mrežničnu osjetljivost, a u desnom oku, osim te smanjene osjetljivosti, nalazi se mali centralni skotom. Jako me uplašilo kad sam pročitala da to znači područje bez fotoreceptora i to na dijelu oka gdje bi inače vid trebao biti najjasniji. Upućena je radi traume glave od prije 2 godine (pad, nesvjestica). Inače ima dioptriju oko minus 3 na oba oka. Koje bi dodatne pretrage trebali poduzeti? Hvala.

Odgovara Doc. dr. Dean Šarić, spec. oftalmolog

smanjena mrežnična osjetljivost, centralni skotom
Dean Šarić
Poštovana,

to što navodite može biti i uredan nalaz, a ispadi mogu biti subjektivni, svakako ponovite istu pretragu jer je često drugi nalaz uredan. Naime, pretraga je dosta teška i zahtjeva koncentraciju.

Srdačan pozdrav.


Doc. dr. Dean Šarić, spec. oftalmolog

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Blink umjetne suze
0 Shares
Oglas

dr. Dean Šarić, spec. oftalmolog

Doc. dr. sc. Dean Šarić, dr. med. je subspecijalist mikro i laserske kirurgije (refrakcijska kirurgija, katarakta, transplantacijska kirurgija). Nakon završenog Medicinskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu, završava specijalizaciju iz oftalmologije na Klinici za očne bolesti KB „Sestre milosrdnice“. Magisterij i doktorat znanosti stječe na Medicinskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu. Docent na Medicinskom fakultetu Sveučilišta u Mostaru. Pozvani je predavač Američke oftalmološke akademije i koordinator za Europu. Više od dvadeset godina iskustava u struci, s preko 25 000 obavljenih zahvata. Radno mjesto: Klinika za očne bolesti KB “Sveti Duh” i poliklinika Optical Express, Zagreb.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

tri × 4 =

Back to top button