Pregled vidnog polja: skotomi u perifernoj zoni?

Poštovani, moja kćer (21g) je obavila pregled vidnog polja s Octopusom 900 i dobila sljedeći nalaz: obostrano skotomi u perifernoj zoni. Pretraga je rađena u KBC Zagreb, klinika za očne bolesti. Uputna dijagnoza je Cephalea, st. post SAH x.x.! Molim Vas objašnjenje! Unaprijed Hvala.

Odgovara Doc. dr. Dean Šarić, spec. oftalmolog

pregled vidnog polja skotomi, skotomi u perifernoj zoni
Dean Šarić
Poštovana,

ova pretraga sama po sebi nema preveliki značaj. Također je važno da je dosta komplicirana i da se često u prvom nalazu pacijenti ne snađu pa je nalaz lažno pozitivan. Ako za glavobolje nema drugog objašnjenja ja bih ponovio ovu pretragu, pa tek ako je opet pokazala sličan ispad išao dalje da se utvrdi razlog. Mislim da nemate razloga za zabrinutost.

Srdačan pozdrav.


Doc. dr. Dean Šarić, spec. oftalmolog

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Blink umjetne suze
0 Shares
Oglas

dr. Dean Šarić, spec. oftalmolog

Doc. dr. sc. Dean Šarić, dr. med. je subspecijalist mikro i laserske kirurgije (refrakcijska kirurgija, katarakta, transplantacijska kirurgija). Nakon završenog Medicinskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu, završava specijalizaciju iz oftalmologije na Klinici za očne bolesti KB „Sestre milosrdnice“. Magisterij i doktorat znanosti stječe na Medicinskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu. Docent na Medicinskom fakultetu Sveučilišta u Mostaru. Pozvani je predavač Američke oftalmološke akademije i koordinator za Europu. Više od dvadeset godina iskustava u struci, s preko 25 000 obavljenih zahvata. Radno mjesto: Klinika za očne bolesti KB “Sveti Duh” i poliklinika Optical Express, Zagreb.

2 Komentara

  1. Poštovani, radite li u svojoj klinici VP po Goldmanu; te da li je priprema slična kao i kod Octopusa, te koja je cijena pregleda?
    Naime kod Octopusa, mi je na desnom oku dosta lošiji nalaz, nego na lijevom (nadam se da nije lažno pozitivan- jer se nisam pripremila:natašte i nisam dobro spavala, ali sam ga izvela tehnički bez greške!) : dioptrija je +1,5; PNO sa ekskavacijom Cd=0.3, tlak je bio normalan.Sestra mi je predložila što prije VP Goldman; te po potrebi i ostale preglede očiju, jer imam ispade u vidnom polju! Hvala puno!

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

dvadeset − 19 =

Back to top button