Što uzrokuje duplu sliku ako je s očima sve u redu?

Poštovani doktore, kod oca (godište 1956) se pojavila dupla slika. Išao je kod oftalmologa koji je izmjerio očni pritisak, krvni pritisak i šećer u krvi, i sve je bilo u redu. Ima dioptriju na oba oka već nekoliko godina. Molim mišljenje. Hvala unaprijed.

Odgovara Doc. dr. Dean Šarić, spec. oftalmolog

dupla slika oči uredu, dvoslike zdrave oči
Dean Šarić
Poštovana,

riječ je najvjerojatnije o neurološkoj, a ne oftalmološkoj problematici. Svakako obavite i neurološku obradu. Nakon toga ponoviti oftalmološki pregled, postoji nekoliko načina da ukoliko se ne može izliječiti barem pomognemo umanjiti tegobe.

Srdačan pozdrav.


Doc. dr. Dean Šarić, spec. oftalmolog

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Blink umjetne suze
0 Shares
Oglas

dr. Dean Šarić, spec. oftalmolog

Doc. dr. sc. Dean Šarić, dr. med. je subspecijalist mikro i laserske kirurgije (refrakcijska kirurgija, katarakta, transplantacijska kirurgija). Nakon završenog Medicinskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu, završava specijalizaciju iz oftalmologije na Klinici za očne bolesti KB „Sestre milosrdnice“. Magisterij i doktorat znanosti stječe na Medicinskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu. Docent na Medicinskom fakultetu Sveučilišta u Mostaru. Pozvani je predavač Američke oftalmološke akademije i koordinator za Europu. Više od dvadeset godina iskustava u struci, s preko 25 000 obavljenih zahvata. Radno mjesto: Klinika za očne bolesti KB “Sveti Duh” i poliklinika Optical Express, Zagreb.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

14 + 13 =

Back to top button