Dvoslike uzrokovane prevelikom razlikom u dioptriji?

Poštovani, moja dijagnoza je slijedeća: strabizam (dvoslika – neoperabilna) od 2. godine, astigmatizam, glaukom, suhoća oka. Imala sam 2 operacije strabizma, napola uspjele. Prvu operaciju sam imala u 11. godini, a drugu u 14. godini. Budući da mi je velika razlika u dioptriji (lijevo +1,50, desno mislim +4,00) bez obzira na smanjenu dioptriju na naočalama na desnom oku i dalje mi jako smeta dvoslika. Moj doktor kaže da nije preporučljivo smanjiti još dioptriju na desnom oku. Kad nosim naočale iz apoteke oko mi ne bježi (estetski) a kad nosim pravu dioptriju itekako se vidi da mi desno oko bježi prema unutra. Što bi mi Vi preporučili s obzirom da radim na računalu i vozim. Leće sam prije par godina isprobala i nisam ih podnosila (možda zbog krive dijagnoze?). Unaprijed hvala.

Odgovara Doc. dr. Dean Šarić, spec. oftalmolog

dvoslike, dvoslike razlika u dioptriji
Dean Šarić
Poštovana,

očito je potrebna točnija korekcija ako s običnim (prezbiopskim) naočalama iz apoteke nemate bijeg oka. Također se može pokušati još jednom kontaktnim lećama na način da se na lijevom oku dioptrija prekorigira – za ovo trebate iskusnog kontaktologa.

Srdačan pozdrav.


Doc. dr. Dean Šarić, spec. oftalmolog

0 Shares
Oglas
Na vaša pitanja odgovara

dr. Dean Šarić, spec. oftalmolog

Doc. dr. sc. Dean Šarić, dr. med. je subspecijalist mikro i laserske kirurgije (refrakcijska kirurgija, katarakta, transplantacijska kirurgija). Nakon završenog Medicinskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu, završava specijalizaciju iz oftalmologije na Klinici za očne bolesti KB „Sestre milosrdnice“. Magisterij i doktorat znanosti stječe na Medicinskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu. Docent na Medicinskom fakultetu Sveučilišta u Mostaru. Pozvani je predavač Američke oftalmološke akademije i koordinator za Europu. Više od dvadeset godina iskustava u struci, s preko 25 000 obavljenih zahvata. Radno mjesto: Klinika za očne bolesti KB “Sveti Duh” i poliklinika Optical Express, Zagreb.

2 Komentara

  1. Poštovani dr.Imam urodjen strabizam levo oko beži na levu stranu, medjutim slučajno sam pre par godina naučio ga kontrolisat i sasvim normalno mogu da ga vratim na sredinu, medjutim javlja se onda problem dvoslike, iako mogu normalno estecki gledat kao i svi ostali dvoslika mi jako smeta, ne vidim normalno ništa a posebno čitat sve što je nesto dalje dvoslika bude sve jača i jača, sta mislite?

Komentiraj

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

9 + 18 =

Back to top button