Imam dvoslike – da li je to dioptrija ili neka bolest?

Poštovanje, imam 14 godina i prije nekih 2 mjeseca primijetio sam dvoslike na oba oka. Dvoslike mi se događaju kada gledam neki svijetli predmet na tamnoj površini, a navečer svjetla na gradskoj rasvjeti mi izgledaju kao da su “poduplana” i ta poduplana svjetlost je mutnija od rasvjete. Još nosim dioptriju -5 na oba oka. Odgovorite mi molim Vas da li je to od dioptrije ili od neke bolesti? Hvala.

Odgovara Doc. dr. Dean Šarić, spec. oftalmolog

dvoslike dioptrija bolest
Dean Šarić
Poštovani,

potreban je oftalmološki pregled, mislim da nije riječ o klasičnim dvoslikama već o promjeni dioptrije ili astigmatizmu.

Srdačan pozdrav.


Doc. dr. Dean Šarić, spec. oftalmolog

0 Shares
Oglas

dr. Dean Šarić, spec. oftalmolog

Doc. dr. sc. Dean Šarić, dr. med. je subspecijalist mikro i laserske kirurgije (refrakcijska kirurgija, katarakta, transplantacijska kirurgija). Nakon završenog Medicinskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu, završava specijalizaciju iz oftalmologije na Klinici za očne bolesti KB „Sestre milosrdnice“. Magisterij i doktorat znanosti stječe na Medicinskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu. Docent na Medicinskom fakultetu Sveučilišta u Mostaru. Pozvani je predavač Američke oftalmološke akademije i koordinator za Europu. Više od dvadeset godina iskustava u struci, s preko 25 000 obavljenih zahvata. Radno mjesto: Klinika za očne bolesti KB “Sveti Duh” i poliklinika Optical Express, Zagreb.

4 Komentara

  1. Poz doktore jedno pitanje imam 27 god onkoloski sam pacijenat u pitanju su metastaze mozga , kičme i karlice skoro 2 nedelje kako imam zamucen vid nedelju dana sam primila manitol i deksazon nista bolje nastavak jos nedelju dana samo deksazon evo i dalje je tako sta mislite dali je povezano sa moju bolest trebam li se javiti oftamologu unapred hvala poz.

      1. L.p doktore imam 46 g i prije tri dana dobio sam dvoslike sve duplo vidim svako oko svoju sliku vidi,bio sam na hitnoj pregledali oci, snimanje glave,krv izvadili i sve je dobro poslali me kući da odem kod doktorice da se narucim za daljnja snimanja ,gdje sam dobio termine za 10mj,4mj,I jos im je jedan aparat za dvoslike neispravan ,sta bi se u mome slucaju trebalo uraditi, ,hvala

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

dva × 5 =

Back to top button