Dvoslike na oba oka

Poštovani, imam problem s očima i volio bih čuti vaš savjet. Na oba oka imam dioptriju -0.5 koja se je pojavila prije godinu i pol. Ali mene muči to što mi se na desnom oku javlja blaga dvoslika (slika bježi malo nadolje) a na lijevom oku izraženija troslika (slika bježi nagore i nadolje). Pojavile su se prije oko tri godine i do tada im nisam pridavao veliku pažnju, ali sada mi počinju predstavljati problem. Uzrok bi mogle biti ogromne količine vremena provedene za računalom, s čime sam nedavno sasvim prestao. Zanimalo bi me što mi je činiti. Koje sam točno dijelove očiju pokvario i mogu li se ikako popraviti. Ako ne, kako da spriječim daljnje pogoršanje? Puno hvala na odgovoru.

Odgovara Doc. dr. Dean Šarić, spec. oftalmolog

dvoslike, dvoslike na oba oka
Dean Šarić
Poštovani,

mislim da ne možete samo tako “pokvariti” vid. Najvjerojatnije je riječ o blagom astigmatizmu. Svakako se javite na oftalmološki pregled.

Srdačan pozdrav.


Doc. dr. Dean Šarić, spec. oftalmolog

0 Shares
Oglas

dr. Dean Šarić, spec. oftalmolog

Doc. dr. sc. Dean Šarić, dr. med. je subspecijalist mikro i laserske kirurgije (refrakcijska kirurgija, katarakta, transplantacijska kirurgija). Nakon završenog Medicinskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu, završava specijalizaciju iz oftalmologije na Klinici za očne bolesti KB „Sestre milosrdnice“. Magisterij i doktorat znanosti stječe na Medicinskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu. Docent na Medicinskom fakultetu Sveučilišta u Mostaru. Pozvani je predavač Američke oftalmološke akademije i koordinator za Europu. Više od dvadeset godina iskustava u struci, s preko 25 000 obavljenih zahvata. Radno mjesto: Klinika za očne bolesti KB “Sveti Duh” i poliklinika Optical Express, Zagreb.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

trinaest − šest =

Back to top button