Zašto pri određenom pomaku očiju vidim duplo?

Poštovani, pri određenom pomaku očiju, na rubovima mi se pojavljuje nešto poput duple slike ili laganog bljeska. Što bi moglo biti razlog tome i trebam li obaviti pregled? Hvala!

Odgovara Doc. dr. Dean Šarić, spec. oftalmolog

dupla slika pri pomaku očiju
Dean Šarić
Poštovana,

svakako obavite oftalmološki pregled, moguće da je riječ o blagom strabizmu, ali uzrok može biti i neko retinalno zbivanje.

Srdačan pozdrav.


Doc. dr. Dean Šarić, spec. oftalmolog

0 Shares
Oglas

dr. Dean Šarić, spec. oftalmolog

Doc. dr. sc. Dean Šarić, dr. med. je subspecijalist mikro i laserske kirurgije (refrakcijska kirurgija, katarakta, transplantacijska kirurgija). Nakon završenog Medicinskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu, završava specijalizaciju iz oftalmologije na Klinici za očne bolesti KB „Sestre milosrdnice“. Magisterij i doktorat znanosti stječe na Medicinskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu. Docent na Medicinskom fakultetu Sveučilišta u Mostaru. Pozvani je predavač Američke oftalmološke akademije i koordinator za Europu. Više od dvadeset godina iskustava u struci, s preko 25 000 obavljenih zahvata. Radno mjesto: Klinika za očne bolesti KB “Sveti Duh” i poliklinika Optical Express, Zagreb.

2 Komentara

 1. Pozdrav.prije tri godine sam se javio doktoru jer sam primjetio duple slike pri pogledu desno i dolje,kao i problem sa ravnotezom.ocni pregled u klinickom crne gore je bio uredan(tako bar oni kazu) je bio kompletan uredan na magnetnoj mi je nadjen kavernom na malom mozgu koji je krvario.Neurohirurg mi je rekao da duple slike mogu da budu od toga.tretirao sam kavernom pre dvije godine na gama nozu.posle dve godine se smanjio za dva milimetra.al duple slike su i dalje prisutne.recite mi iz vase perspektive vase misljenje.hvala

  1. Poštovani,

   potrebno je učiniti jednostavan test na dvoslike (kod oftalmologa), gdje će biti jasno o kojim mišićima je riječ. Nakon toga se može sa sigurnošću reći da li je ispad povezan s patologijom mozga i moždanog debla, obzirom da je poznata lokacija jezgara pojedinih mišića pokretača oka.

   Pozdrav,
   dr. Šarić

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

14 − 11 =

Back to top button