Dupla slika i kronična upala sinusa?

Poštovani Doc.dr. Šarić, moja kćer rođena 2008, prije 25 dana je došla da odjednom vidi duplu sliku. U to vrijeme već desetak dana je imala začepljen nos i blagu prehladu. Njena pedijatrica je uputila na bolničke pretrage. Napravljen joj je CT glave i nalaz je bio uredan. MRI je pokazao kroničnu upalu sinusa, Pansinusitis. Prebačena je na ORL gdje joj je operativno napravljen FESS. Upale sinusa je u zadnjih par godina često imala i teže disala, ali sad je skroz uredu. Nažalost, diplopija je ostala pa oftalmolog zahtjeva MRI desnog orbita. Pretpostavlja da joj je upala sinusa možda zahvatila i mišiće očne jabučice. Naime, ona uredno gleda naprijed, udesno i dolje ali pri pogledu u lijevo javlja joj se dvoslika i blaga razrokost. Isto tako pri pogledu gore, desno oko joj zaostane. Zamolio bih Vas za vaše mišljenje o tom, odnosno dali se ti mišići oka mogu oporaviti, kako i na koji način? Unaprijed Vam Hvala na odgovoru uz srdačan pozdrav!

Odgovara Doc. dr. Dean Šarić, spec. oftalmolog

dupla slika upala sinusa, diplopija upala sinusa
Dean Šarić
Poštovani,

svakako je riječ o vrlo ozbiljnom simptomu koji zahtijeva temeljite preglede i praćenje, te po potrebi liječenje. Također treba uključiti iskusnog oftalmologa, otorinolaringologa, neurologa i pedijatra. Magnetsku rezonancu svakako treba napraviti čim prije.

Srdačan pozdrav.


Doc. dr. Dean Šarić, spec. oftalmolog

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Blink umjetne suze
0 Shares
Oglas

dr. Dean Šarić, spec. oftalmolog

Doc. dr. sc. Dean Šarić, dr. med. je subspecijalist mikro i laserske kirurgije (refrakcijska kirurgija, katarakta, transplantacijska kirurgija). Nakon završenog Medicinskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu, završava specijalizaciju iz oftalmologije na Klinici za očne bolesti KB „Sestre milosrdnice“. Magisterij i doktorat znanosti stječe na Medicinskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu. Docent na Medicinskom fakultetu Sveučilišta u Mostaru. Pozvani je predavač Američke oftalmološke akademije i koordinator za Europu. Više od dvadeset godina iskustava u struci, s preko 25 000 obavljenih zahvata. Radno mjesto: Klinika za očne bolesti KB “Sveti Duh” i poliklinika Optical Express, Zagreb.

1 Komentar

  1. Samo divlji krastavac za sinuse, provjereno. Mi smo ih izlijecili na 1000.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

10 − 8 =

Back to top button