Što najviše pomaže da oko ne bježi?

Poštovani, molim Vas da mi odgovorite na pitanje o strabizmu. Imam 20 godina i operirala sam oko, ali još se vidi ponekad bježanje oka. Zanima me što općenito najviše pomaže da oko ne bježi? Da li je to nošenje naočala redovno ili manje opterećivanje očiju? I do koje godine od prilike oči dolaze na svoju poziciju? Unaprijed zahvaljujem na odgovoru.

Odgovara Doc. dr. Dean Šarić, spec. oftalmolog

što pomaže da oko ne bježi
Dean Šarić
Poštovana,

nošenje naočala, kontaktnih leća ili operacija “skidanja dioptrije” (dakle točna korekcija vida) ključni su i najvažniji faktor kod takozvanog refrakcijskog strabizma. No i kod ostalih strabizama nije nevažno imati točnu korekciju. Manje ili veće opterećivanje vida u Vašim godinama ne bi trebalo imati bitnu ulogu.

Srdačan pozdrav.


Doc. dr. Dean Šarić, spec. oftalmolog

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Blink umjetne suze
0 Shares
Oglas

dr. Dean Šarić, spec. oftalmolog

Doc. dr. sc. Dean Šarić, dr. med. je subspecijalist mikro i laserske kirurgije (refrakcijska kirurgija, katarakta, transplantacijska kirurgija). Nakon završenog Medicinskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu, završava specijalizaciju iz oftalmologije na Klinici za očne bolesti KB „Sestre milosrdnice“. Magisterij i doktorat znanosti stječe na Medicinskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu. Docent na Medicinskom fakultetu Sveučilišta u Mostaru. Pozvani je predavač Američke oftalmološke akademije i koordinator za Europu. Više od dvadeset godina iskustava u struci, s preko 25 000 obavljenih zahvata. Radno mjesto: Klinika za očne bolesti KB “Sveti Duh” i poliklinika Optical Express, Zagreb.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

dva × 4 =

Back to top button