Zašto je nakon okluzije zdravo oko počelo bježati prema nosu?

Poštovani doktore, imam jedno pitanje, djetetu od 11 mjeseci je otkrivena i operirana urođena katarakta. Ugrađena je IOL leća, sve je prošlo dobro. Rađena je okluzija zdravog oka 9 mjeseci. Zanima me zašto je nakon tog perioda zdravo oko počelo bježati prema nosu? Doktor koji je radio operaciju nam je rekao da ne radimo okluziju tri mjeseca. Djetetu su propisane dioptrijske naočale. Dijete ima cilindre na oba oka -2, jedno oko 180 stupnjeva, drugo oko 10 stupnjeva. Ne znam da li će mu se vid pogoršati pošto se ne radi okluzija? I dijete konstantno skida naočale. Hvala Vam unaprijed na odgovoru.

Odgovara Doc. dr. Dean Šarić, spec. oftalmolog

nakon okluzije zdravo oko počelo bježati
Dean Šarić
Poštovana,

vjerojatno se malo pretjeralo s okluzijom, te je operirano oko preuzelo dominaciju. Treba provjeriti da slučajno nema kataraktu drugoga oka, također provjeriti dioptriju neoperiranog oka. Potreban Vam je iskusan strabolog da odluči što i kako dalje, da li operirati i drugo oko, da li zatvarati operirano…

Srdačan pozdrav.


Doc. dr. Dean Šarić, spec. oftalmolog

0 Shares
Oglas

dr. Dean Šarić, spec. oftalmolog

Doc. dr. sc. Dean Šarić, dr. med. je subspecijalist mikro i laserske kirurgije (refrakcijska kirurgija, katarakta, transplantacijska kirurgija). Nakon završenog Medicinskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu, završava specijalizaciju iz oftalmologije na Klinici za očne bolesti KB „Sestre milosrdnice“. Magisterij i doktorat znanosti stječe na Medicinskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu. Docent na Medicinskom fakultetu Sveučilišta u Mostaru. Pozvani je predavač Američke oftalmološke akademije i koordinator za Europu. Više od dvadeset godina iskustava u struci, s preko 25 000 obavljenih zahvata. Radno mjesto: Klinika za očne bolesti KB “Sveti Duh” i poliklinika Optical Express, Zagreb.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

dva × pet =

Back to top button