Mogu li vježbe za oči smanjiti otklon oka u odrasloj dobi?

Poštovani doktore, imam strabizam od cca druge ili treće godine i danas s 24 godine mi je ostao mali otklon na lijevom oku prema nosu. Doktor na Rebru mi je rekao da ja nisam slučaj za operaciju, jer sam predobar slučaj i da postoji šansa da mi oko pobjegne prema van, jer taj otklon varira od 2 do 9 stupnjeva. I stvarno kada proučavam sebe primijetim da je otklon nekad jače nekad manje izražen, ali sam također primijetio kada se fokusiram na neke objekte u daljinu i tako gledam nekih cca pola sata s prekidima, da je otklon manji. Pa me zanima da li te tzv. vježbe za oči (gledanje lijevo, desno, gore, dolje, crtanje kružnica s očima, mijenjanje fokusa itd.), mogu utjecati na bolji vid i samim time manji otklon na oku? Jer ja sam primijetio da je otklon manje izražen nakon takvih vježbi. Hvala na razumijevanju.

Odgovara Doc. dr. Dean Šarić, spec. oftalmolog

vježbe za oči u odrasloj dobi
Dean Šarić
Poštovani,

u Vašoj dobi teško da takve vježbe mogu pomoći. Što se operacije tiče potražite i drugo mišljenje kod prim. Petrinović-Dorešić na bolnici Sv. Duh.

Srdačan pozdrav.


Doc. dr. Dean Šarić, spec. oftalmolog

0 Shares
Oglas

dr. Dean Šarić, spec. oftalmolog

Doc. dr. sc. Dean Šarić, dr. med. je subspecijalist mikro i laserske kirurgije (refrakcijska kirurgija, katarakta, transplantacijska kirurgija). Nakon završenog Medicinskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu, završava specijalizaciju iz oftalmologije na Klinici za očne bolesti KB „Sestre milosrdnice“. Magisterij i doktorat znanosti stječe na Medicinskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu. Docent na Medicinskom fakultetu Sveučilišta u Mostaru. Pozvani je predavač Američke oftalmološke akademije i koordinator za Europu. Više od dvadeset godina iskustava u struci, s preko 25 000 obavljenih zahvata. Radno mjesto: Klinika za očne bolesti KB “Sveti Duh” i poliklinika Optical Express, Zagreb.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

14 − 5 =

Back to top button