Mogu li mi vježbe pomoći u smanjenju strabizma?

Poštovani, imam pitanje u vezi strabizma – kao mala sam bila na operaciji oka, međutim operacija je pomogla ali ne u potpunosti. Sad imam 19 godina i kut mi se smanjio, ali se još uvijek može primijetit lagano bježanje oka. Zanima me da li u ovim godinama smijem još uvijek stavljati flaster na dominantno oko ili to ne pomaže više? Ili ima li možda neka druga metoda koja bi mogla još malo pomoći kako bi se ispravilo? Bila bi zahvalna na odgovoru.

Odgovara Doc. dr. Dean Šarić, spec. oftalmolog

vježbe oka strabizam, vježbe zatvaranja oka kod strabizma
Dean Šarić
Poštovana,

zatvaranje oka u Vašoj dobi neće dati željene rezultate. Potrebna je maksimalno točna korekcija dioptrije, a ovisno o estetskom dojmu i Vašim željama moguća je i reoperacija ako rezultat prethodnog zahvata nije zadovoljavajući.

Srdačan pozdrav.


Doc. dr. Dean Šarić, spec. oftalmolog

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Blink umjetne suze
0 Shares
Oglas

dr. Dean Šarić, spec. oftalmolog

Doc. dr. sc. Dean Šarić, dr. med. je subspecijalist mikro i laserske kirurgije (refrakcijska kirurgija, katarakta, transplantacijska kirurgija). Nakon završenog Medicinskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu, završava specijalizaciju iz oftalmologije na Klinici za očne bolesti KB „Sestre milosrdnice“. Magisterij i doktorat znanosti stječe na Medicinskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu. Docent na Medicinskom fakultetu Sveučilišta u Mostaru. Pozvani je predavač Američke oftalmološke akademije i koordinator za Europu. Više od dvadeset godina iskustava u struci, s preko 25 000 obavljenih zahvata. Radno mjesto: Klinika za očne bolesti KB “Sveti Duh” i poliklinika Optical Express, Zagreb.

3 Komentara

  1. Pozdrav, kao mala imala sam operaciju desnog oka, nisam nosila naočale. Strabizam mi je i dalje samo mi se vidi jace bježanje oka. Zanima me dali bi se uz naočale moglo zaustaviti bježanje oka? Vidim jako dobro. Kristina

    1. Pozdrav, da li mi mozete reci jesteli rijesili problem, jer i ja sada imam isti problem. Ako ste rijesili da mi kazete metodu, i ja sam kao mali operisao oko

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

5 × tri =

Back to top button